Томенко занепокоєний втручанням Сергія Кічігіна, громадянина Канади, у внутрішні справи України

19 Лютого 2004
698
19 Лютого 2004
11:46

Томенко занепокоєний втручанням Сергія Кічігіна, громадянина Канади, у внутрішні справи України

698
Томенко занепокоєний втручанням Сергія Кічігіна, громадянина Канади, у внутрішні справи України
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся з листом до посла Канади в Україні Ендрю Робінсона, у якому висловив стурбованість з приводу систематичного втручання громадянина Канади у внутрішні справи України. З цього приводу Микола Томенко коментує:

"За повідомленням численних ЗМІ України, зокрема інформагенції “Інтерфакс-Україна”, Сергій Кічігін, керівник газети “2000” і радіо “Довіра”, є нині громадянином Канади.

Очолюваний С. Кічігіним тижневик "2000" демонструє явну тенденційність у висвітленні політичного процесу в Україні, що можна розцінити як втручання у внутрішні справи України.

Першим кроком громадянина Канади С. Кічігіна на посаді керівника радіо "Довіра" було припинення мовлення на цій радіостанції програм радіо "Свобода", що було одним з небагатьох незалежних від влади джерел інформації для громадян України." Микола Томенко зауважує: "Хочу звернути увагу на те, що С. Кічігін критикує в очолюваному ним ЗМІ не лише опозицію, але й прес-секретаря Президента України та заступника глави адміністрації Президента України, у зв‘язку з реалізацією ними свого права на свободу висловлювань.

Громадянин Канади С. Кічігін використовує ЗМІ не в якості бізнесу чи інструмента просвіти населення, що мало б вітатися Україною, але натомість як засіб систематичного впливу на політику, тобто втручання у внутрішні справи України.

Заперечуючи в очолюваних ним ЗМІ демократичні цінності, ця особа шкодить як національним інтересам України, так і інтересам Канади."

У зв’язку з цим, Томенко попросив посла повідомити, чи передбачає законодавство Канади відповідальність для громадян Канади, якщо керовані ними ЗМІ втручаються у справи інших держав або поширюють у цих державах недостовірну інформацію.

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду