Журналістів запрошують... читати

27 Серпня 2003
846

Журналістів запрошують... читати

846
Про подробиці конкурсу для працівників ЗМІ, що буде проведений в рамках Львівського форуму видавців, "Телекритиці" розповів директор Книжкового Дому „Орфей” Костянтин Клімашенко Як стверджують організатори конкурсу, він має на меті виявити, наскільки багато уваги українські ЗМІ приділяють книжкам, окреслити концепції книжкових рубрик вітчизняної періодики, виявити найбільш цікавих рецензентів з-поміж українських журналістів, що пишуть на книжкові теми.
Журналістів запрошують... читати
Ініціатором проведення конкурсу є Книжковий Дім „Орфей”, подати матеріали на конкурс запропоновано українським журналістам та літературним критикам (конкурс є відкритим). Суддями цього конкурсу стане журі Львівського форуму видавців, що серед українських книжників має авторитет найбільш авторитетного та незаангажованого. „Детектор медіа” звернулася до директора Книжкового Дому „Орфей” Костянтина Клімашенка, з проханням прокоментувати той факт, нащо окремій комерційній структурі опікуватися проблемами української преси, й української книжкової журналістики зокрема:

- Українським читачам бракує книжкової інформації! ЗМІ, які регулярно вміщують інформацію про книжкові новинки, цікавих письменників та літературні події в нашій країні до мізерного мало. Ми стикнулися з цією проблемою, коли проводили тренінг продавців наших книгарень: виявилося, що вони краще обізнані з книжковими новинками, ніж рецензенти провідних українських видань. Все-таки цивілізована ситуація виглядає принципово інакше. Тому, запроваджуючи цей конкурс, Книжковий Дім „Орфей” ставить перед собою завдання передусім стратегічні: розширити інформаційний простір, присвяченій книзі, адже чим більше в українських ЗМІ буде книжкових рубрик та літературних оглядачів, тим буде більше імовірності, що вони приділятимуть увагу й Книжковому Дому „Орфей”. До того ж нагородами у нашому конкурсі стануть книжкові чеки (перший приз – чек на 500 гривень), які можна буде обміняти на книжки у будь-якій книгарні нашої книготорговельної мережі. Нагадаю, що на сьогодні таких книгарень 15, враховуючи такі відомі книгарні в Києві, як „Сяйво”, „Цитрус”, „Буквоїд”, книгарні у ТЦ „Квадрат” та „Глобус”, а також книгарні в Одесі, Дніпропетровську, Сімферополі, Кременчуці. Плюс віриться в те, що ті книжки, які журналіст отримає як приз нашого конкурсу, він усе-таки прочитає і можливо навіть відрецензує. Таким чином – конкурс є не тільки підсумком уже написаних матеріалів, а й запорукою продукування нових.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду