"Форуми видавців повинні бути скрізь, де люди вміють читати"

27 Серпня 2003
914

"Форуми видавців повинні бути скрізь, де люди вміють читати"

914
Так заявила журналістам Олександра Коваль, президент Форуму видавців, що вдесяте буде незабаром проходити у Львові.
"Форуми видавців повинні бути скрізь, де люди вміють читати"
Як вже наголошувала не раз „Детектор медіа”, Форум являє собою акцію, де одразу вбивають двох зайців: по-перше, намагаються допомогти вирішити деякі проблеми українських видавців – така собі одноразова корпоративна спілка, а по-друге, Форум використовують щось на кшталт Українського літературного рейтингу TOP. Ну і, звичайно, "сильні" будуть нагороджені безкоштовною рекламою їх творінь – таким жаданим для кожного митця, прискіпливим і нахабним оком громадської думки.

Але резонансним є те, що вже вдесяте така значна подія (на Форум прибувають видавці з усіх регіонів України – всього 550 учасників) відбувається не в столиці. Як стверджує один з організаторів Форуму поет Володимир Цибулько, в столиці справді ще не вдалося провести жодної подібної акції. "Скільки ми не намагалися провести Форум в Києві – нічого не виходило. Чому? – для нас це загадка. Хоча я, все ж таки, схиляюся до думки, що це пов’язано тільки з суб’єктивним фактором – з людьми, які створюють Форум”, – говорить Цибулько. — „Але ми не здаємось – нині серйозно готується проект проведення львівського Форуму-близнюка у Києві".

Форум видавців – не єдиний проект, що готують нам його організатори (в т.ч. Книжковий дім "Орфей", який став ініціатором Форуму). — "Ми вже спланували таки потужні акції, як День свободи, День європейської книги, День дитячої книги"— говорить директор Форуму Олександра Коваль.

Сподівання організаторів на резонансність свого проекту, не позбавлені здорового оптимізму. "Форум виведе українську книгу у Світ і дозволить зайняти їй там давно заслуговане місце!”, — наголошує поет Володимир Цибулько. — Свою літературну присутність в світі ми просто подарували комусь, але подарували ненадовго. Тепер вже точно можна стверджувати, озираючись на те професійне середовище літераторів, яке формується нині — ці люди своє місце відвоюють".

Насправді, окрім вітчизняних видавців і літераторів, цього разу на Форум запросили популярну польську письменницю Катажину Грохоля, книжки якої видані в багатьох європейських країнах. Її присутністю організатори Форуму обіцяють розпочати інтеграцію акції в Європу.

Читайте також:

Журналістів запрошують... читати

У 10-му форумі видавців у Львові візьмуть участь 500-550 організацій
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
студент Інституту журналістики, для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду