FT: Axel Springer та KKR обговорюють угоду на €13,5 млрд, що змінить контроль над медіаактивами

FT: Axel Springer та KKR обговорюють угоду на €13,5 млрд, що змінить контроль над медіаактивами

15 Вересня 2024
443
15 Вересня 2024
12:52

FT: Axel Springer та KKR обговорюють угоду на €13,5 млрд, що змінить контроль над медіаактивами

443
Угода, яку обговорюватимуть наступного тижня, може зміцнити контроль Матіаса Депфнера над ЗМІ Politico та Bild.
FT: Axel Springer та KKR обговорюють угоду на €13,5 млрд, що змінить контроль над медіаактивами
FT: Axel Springer та KKR обговорюють угоду на €13,5 млрд, що змінить контроль над медіаактивами

Німецький мільярдер Матіас Депфнер та інвестиційна компанія  KKR наближаються до угоди щодо поділу медіагіганта Axel Springer, що дозволить одній з найбільших у світі приватних інвестиційних компаній після п’яти років піти з медіа.

Про це повідомляє FT з посиланням на власні джерела.

Очікується, що обидві сторони обговорять запропоновану структуру угоди, яка дасть KKR контроль над прибутковим бізнесом оголошень компанії на засіданні її наглядової ради в четвер. Угода, яка оцінює всю компанію в 13,5 млрд євро уже кілька разів обговорювалася на попередніх засіданнях ради директорів.

Угода дозволить Депфнеру, який обіймає посаду генерального директора з 2002 року, зміцнити свій контроль над медіакомпанією. До них входять американські новинні сайти Politico та Business Insider, а також німецький таблоїд Bild і Die Welt.

Очікується, що Депфнер збереже міноритарну частку в підрозділі оголошень, який включає платформу з працевлаштування StepStone і підрозділ реклами нерухомості Aviv.

Розділення активів дозволить KKR завершити свою інвестицію, яка почалася у 2019 році. Разом з Канадською інвестиційною радою пенсійного плану (CPPIB) вона володіє 48,5 відсотками акцій берлінського бізнесу. Упродовж цього партнерства компанія зіткнулася з численними викликами, включаючи скандали, пов'язані з редакційними втручаннями та звинуваченнями у сексуальних домаганнях. KKR отримає більший контроль над підрозділом оголошень, прокладаючи шлях для нью-йоркської компанії до виходу з інвестицій.

Розкол також звільнить KKR і CPPIB від низки суперечок, які переслідували новинний бізнес Акселя Спрінгера. Серед них звинувачення колишнього редактора Bild у сексуальних домаганнях і звинувачення Депфнера у редакційному втручанні.

Нещодавно KKR був втягнутий у запеклу суперечку між босом хедж-фонду Біллом Акманом і Business Insider після публікації звинувачень у плагіаті проти його дружини.

Розділення відбувається в той час, коли 61-річний Депфнер, який є членом рад директорів Netflix та Warner Music Group і має дружні стосунки з Ілоном Маском, прагне розширити свій вплив на англомовний медіаринок, особливо в США.

У 2015 році він безуспішно намагався купити Financial Times, натомість того ж року купив Business Insider. У 2021 році він придбав Politico за ціною близько 1 мільярда доларів.

Axel Springer і KKR відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, медіагрупа Axel Springer запровадила новий спосіб монетизації контенту.

Фото: Матіас Депфнер/Getty Images.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду