Перед авто знімальної групи «1+1» на Покровському напрямку вибухнув російський дрон

Перед авто знімальної групи «1+1» на Покровському напрямку вибухнув російський дрон

30 Серпня 2024
2518

Перед авто знімальної групи «1+1» на Покровському напрямку вибухнув російський дрон

2518
Подія сталась тоді, коли журналісти супроводжували евакуаційний автобус на Покровському напрямку.
Перед авто знімальної групи «1+1» на Покровському напрямку вибухнув російський дрон
Перед авто знімальної групи «1+1» на Покровському напрямку вибухнув російський дрон

На Покровському напрямку у знімальну групу журналіста «1+1» Олександра Моторного ледь не влучив російський дрон. Про це йдеться у повідомленні на сайті ТСН.ua.

У ТСН додали, що на щастя, минулося без жертв.

Подія сталась тоді, коли  журналісти супроводжували евакуаційний автобус на Покровському напрямку.

У коментарі «Детектору Медіа» Олександр Моторний зазначив, що подія трапилась вчора. 

«Це був евакуаційний маршрут, ми тричі за день з ними виїжджали. Вони спочатку їздили двічі в Мирноград, а потім був такий трохи складний маршрут Курахове — Гірник — Цукурине. Хотіли у Селидове заїхати ще, тому що там в останній момент зателефонувала родина з дітьми», —  розповів журналіст. 

За його словами, подія трапилась на трасі Курахове-Селидове приблизно на пів шляху трошки ближче до Селидове. 

«Ми їхали за бусом і між нами, і бусом впав цей дрон прямо на повороті. 

Тут варто відразу розставити акценти. Я далекий від думки, що це прямо було полювання.  Тим більше за журналістами. Тут питання у тому, що я не знаю свідомо чи несвідомо,  він атакував цивільний транспорт, бо в нас машина біла, а евакуаційний бус червоний з написами. Ясна річ, він не міг знати є там хтось всередині чи немає, але тим не менш. 

Складно було роздивитись на уповільненому перегляді, але мені здалось, що дрон вже втратив керованість у якийсь момент, бо він в принципі вже йшов на атаку, але водій наш вдало спрацював. Десь метрів за 200 до місця мчала машина військових на зустріч і вони моргали фарами й летіли дуже швидко, і водій буса цього вже на самому повороті увімкнув аварійки. 

Там порожня дорога була і ми ще подумали, а що він має на увазі та буквально наступний момент, водій наш Олег зреагував якось чи інтуїтивно, то між нами було десь метрів 5, дрон посередині впав. На щастя всі живі здорові, декілька подряпин, у буса невелика вм'ятина на задній частині», — зазначив Моторний. 

Також він додав, що в момент удару бус вже був майже заповнений людьми. 

«Всі злякались, бо пилюка, кіптява піднялась і в салон зайшла теж. На щастя бус броньований і все минулось без складних наслідків. У Селидове ніхто не поїхав, бо це було 8 кілометрів у тил, хоча там лінія фронту зараз трохи рухається»,— підкреслив Олександр Моторний.

Нагадаємо, що 24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» у Краматорську. Повідомлялось, що щонайменше двоє людей отримали поранення, ще одна людина перебуває під завалами. Усі постраждалі — журналісти, серед них — громадяни України, США та Великої Британії.

Згодом голова Донецької ОВА повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії. Представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, яка висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня українська влада повідомила, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа, не називаючи його імені. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого. Згодом британське агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника внаслідок російського ракетного удару по Краматорську. Ним виявився 38-річний радник агенції з питань безпеки Раян Еванс, який працював у складі новинної групи в Україні.

Ще один журналіст Reuters, який зазнав поранення 24 серпня внаслідок російського обстрілу Краматорська, Деніел Пелещук отримав медичну допомогу, його вже виписали з лікарні. Також поранення отримав журналіст Reuters Віктор Саєнко, який є громадянином Латвії.

Крім того, поранення внаслідок російського обстрілу Краматорська 24 серпня отримала польська журналістка Моніка Андрушевська.

Фото: скриншот із відео 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2518
Читайте також
05.07.2024 20:43
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
3 542
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду