Поліція закрила провадження про погрози головному редактору «Четвертої влади» Володимиру Торбічу

Поліція закрила провадження про погрози головному редактору «Четвертої влади» Володимиру Торбічу

28 Серпня 2024
318

Поліція закрила провадження про погрози головному редактору «Четвертої влади» Володимиру Торбічу

318
Ще в листопаді Торбіч отримав від представника партії Шарія повідомлення, що містило непрямі погрози. Поліція вирішила, що склад злочину відсутній.
Поліція закрила провадження про погрози головному редактору «Четвертої влади» Володимиру Торбічу
Поліція закрила провадження про погрози головному редактору «Четвертої влади» Володимиру Торбічу

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом погроз головному редактору рівненського видання «Четвертої влади» Володимиру Торбічу з боку Ельдара Магомедова, якого пов’язують з місцевим осередком партії Шарія. Про це йдеться у відповіді поліції на запит представниці ІМІ на Рівненщині. 

Провадження поліція закрила у червні 2024 року. Правоохоронці вирішили, що погрози журналісту не мають складу кримінального правопорушення.

«Слідчим відділом Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проводилося досудове розслідування у кримінальному провадженні (...) від 29.11.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 К України (Погроза або насильство щодо журналіста, – ред.), за результатами якого 06.06.2024 прийнято рішення про закриття кримінального провадження, на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України (за відсутності в діянні складу кримінального правопорушення», — йдеться у відповіді на запит ІМІ. 

У листопаді 2023 року Ельдар Магомедов надіслав Володимиру Торбічу повідомлення з непрямими погрозами. Причиною погроз стало фото з Магомедовим, яке Торбіч опублікував у фейсбуці. Це фото показує, що Магомедов відвідав церемонію прощання з загиблим на війні військовим і головним редактором видання «Горинь.Інфо» Тарасом Давидюком. Поява Магомедова на церемонії обурила багатьох рівнян, адже його вважають одним із представників партії Шарія, причетних до нападу на Тараса Давидюка напередодні парламентських виборів 2019 року.

Після публікації фото Володимир Торбіч отримав від Магомедова кілька повідомлень, одне з яких містить непрямі погрози редактору: «Ти ж, напевно, в курсі, що “земля кругла”»; «Всьому свій час, і для всіх свої нагоди — твоя попереду». Ці слова Магомедова Володимир сприйняв як погрози. 

У листопаді 2023 року поліція відкрила кримінальне провадження і згодом допитала Торбіча. Про інші деталі роботи слідчих у цій справі поліція у відповіді на запит ІМІ відмовилась повідомляти, пославшись на таємницю слідства.

«Пригадую за весь час лише один випадок, коли поліція не закрила провадження після заяви про злочин проти журналістів “Четвертої влади”. Це коли нам підпалили редакцію. Всі інші заяви про злочин щодо перешкоджання журналістській діяльності поліція закривала. Складається враження, що вони або не вміють розслідувати такі злочини, або не хочуть, або не вважають такі злочини чимось страшним і таким на що варто витрачати час», — відреагував на закриття провадження Володимир Торбіч у коментарі ІМІ.

Читайте також:

Фото: Володимир Торбіч / «Четверта влада»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду