Bloomberg звільнив репортерку, яка передчасно повідомила про успішний обмін ув’язненими з Росією

Bloomberg звільнив репортерку, яка передчасно повідомила про успішний обмін ув’язненими з Росією

6 Серпня 2024
382

Bloomberg звільнив репортерку, яка передчасно повідомила про успішний обмін ув’язненими з Росією

382
Агентство опублікувало новину про звільнення ув’язнених, ще коли літак з ними перебував у повітрі. Це могло поставити під загрозу весь обмін.
Bloomberg звільнив репортерку, яка передчасно повідомила про успішний обмін ув’язненими з Росією
Bloomberg звільнив репортерку, яка передчасно повідомила про успішний обмін ув’язненими з Росією

Агентство Bloomberg повідомило, що «розлучається» з головним автором публікації, яка передчасно повідомила про успішний обмін ув’язненими з Росією та звільнення журналістів Евана Гершковича й Алсу Курмашевої. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Головний редактор Bloomberg News Джон Міклетвейт написав у понеділок у записці для співробітників, що публікація статті «могла поставити під загрозу» домовленості про обмін. 

«Навіть якщо наша публікація, на щастя, нічого не змінила, це було явним порушенням редакційних стандартів, завдяки яким ця редакція користується такою довірою в усьому світі», — написав Міклетвейт.

Після внутрішнього розслідування голова новинного відділу заявив, що Bloomberg вжив «дисциплінарних заходів проти низки причетних, і ми переглянемо наші процеси, щоб гарантувати, що подібні помилки більше не повторяться».

За словами джерела, звільнена була старша репортерка з Білого дому Дженніфер Джейкобс.

«Висвітлюючи історію про звільнення Евана, я працювала пліч-о-пліч з моїми редакторами, щоб дотримуватися редакційних стандартів і принципів. Репортери не мають права вирішувати, коли публікувати історію і з яким заголовком. Саме тому в редакційному процесі існує система стримувань і противаг», — прокоментувала Джейкобс.

Як повідомлялось, попри попередню домовленість з Білим домом, агентство Bloomberg опублікувало свою новину про обмін ув’язнених журналістів Алсу Курмашевої та Евана Гершковича раніше за всі інші медіа, о 7:41 1 серпня. При цьому це повідомлення було неточним, адже на момент публікації російський літак з ув’язненими все ще був у повітрі і міг розвернутися назад до Москви. Саме тому інші видання на прохання Білого дому погодилися почекати з публікацією новини до приземлення.

Нагадаємо, 1 серпня Росія звільнила репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича та колишнього морського піхотинця США Пола Вілана в рамках великого обміну ув’язненими із США. 

У межах угоди зі США Кремль звільнив також російського політика та журналіста Володимира Кара-Мурзу, якого раніше засудили до 25 років колонії. 

До списку на обмін також внесли журналістку «Радіо Свобода» Алсу Курмашеву, співголову організації «Меморіал» Олега Орлова, засудженого до 2,5 років колонії, та ще 12 політв’язнів. Натомість до Росії повернули кілера з ФСБ Вадима Красікова, кількох шпигунів та шахраїв, пише The Insider.

Фото: зустріч звільненого Евана Гершковича / Al Drago / Bloomberg via Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
382
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду