Львівщину відвідали журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії

Львівщину відвідали журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії

3 Серпня 2024
827

Львівщину відвідали журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії

827
Журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії відвідали Львівщину, щоб ознайомитися з життям України під час війни та донести правду своїм співвітчизникам. Вони також планують побувати в Київській та Чернігівській областях, щоб підкреслити значення України як гаранта продовольчої безпеки для багатьох країн, зокрема Африки, і звернути увагу на наслідки російської агресії для всього світу.
Львівщину відвідали журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії
Львівщину відвідали журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії

Журналісти з Кенії, ПАР, Гамбії та Нігерії приїхали на Львівщину, щоб на власні очі побачити, чим живе Україна на третьому році повномасштабної війни і розказати правду про цю війну людям у своїх країнах.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

З візитом на Львівщину африканські журналісти прибули, щоб самостійно пересвідчитися у тому, як насправді впродовж трьох років повномасштабної війни живе Україна та розповісти правду про цю війну своїм співвітчизникам.

Під час зустрічі було наголошено, що завершення війни в Україні має важливе значення не лише для українців, але й для багатьох країн світу, зокрема країн Африки, які залежать від продовольчої безпеки, яку гарантує Україна.

«Ключове, що сказав їм, і чим хочу поділитися тут: те, як і коли завершиться війна, це не лише про долю українців, наша держава є гарантом продовольчої безпеки для багатьох країн, зокрема і країн Африки. Атакуючи мирних людей, міста, села та критичну інфраструктуру в Україні, Рoсiя штовхає до голоду мільйони людей у світі», – сказав Максим Козицький.

Він наголосив, що українці чекають на завершення війни, але не готові віддавати свої території як ціну за мир. Багато родин втратили близьких на полі бою або під час атак на цивільні об’єкти, і кожна сім'я має свої втрати.

Голова Львівської ОВА нагадав, що свого часу Україна віддала ядерну зброю в обмін на обіцянки США, Росії та Великої Британії поважати її незалежність та суверенітет. Українці сподіваються, що міжнародне співтовариство допоможе встановити справедливий мир, і висловлюють надію на другий Саміт миру, який може відбутися за ініціативи Президента України наприкінці цього року.

Окрім Львівської області, журналісти невдовзі також відвідають Київщину та Чернігівщину.

Нагадаємо, за даними ГУР, Росія готує інформаційну операцію проти України, щоб звинуватити її в незаконному обігу зброї в Африці.

Фото: Максим Козицький/Facebook.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
827
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду