Журналісти однієї з найбільших медіакомпаній Австралії почали страйк напередодні Олімпіади

Журналісти однієї з найбільших медіакомпаній Австралії почали страйк напередодні Олімпіади

27 Липня 2024
344

Журналісти однієї з найбільших медіакомпаній Австралії почали страйк напередодні Олімпіади

344
В Австралії почався 5-денний страйк журналістів, які вимагають підвищення зарплат. Генеральний директор видання Nine заявив, що компанія «глибоко розчарована» страйком, який вплинув на висвітлення Олімпійських ігор-2024 в Австралії.
Журналісти однієї з найбільших медіакомпаній Австралії почали страйк напередодні Олімпіади
Журналісти однієї з найбільших медіакомпаній Австралії почали страйк напередодні Олімпіади

Сотні журналістів видавничого підрозділу Nine Entertainment, що є однією з найбільших медіакомпаній Австралії, розпочали п’ятиденний страйк у п’ятницю під час висвітлення Олімпійських ігор у Парижі 2024 року з вимогою підвищення зарплати відповідно до інфляції. Про це повідомляє агенція EFE.

Журналісти Nine Publishing, які страйкують, зокрема і ті, які висвітлюють Олімпійські ігри, працюють на Sydney Morning Herald, The Age, The Australian Financial Review, Brisbane Times і WATodaynewspapers та їхніх цифрових платформах.

«Ми краще будемо писати репортажі» та «Не підпалюйте журналістику» — написано на банерах і футболках, які носили журналісти, які влаштували мітинги біля офісів газет у Мельбурні, Сіднеї, Брісбені та Перті.

Репортер Австралійського фінансового огляду Ханна Вуттон розповіла ABC у п’ятницю, що вона та її колеги, чиї зарплати були заморожені під час пандемії Covid-19, потребували підвищення зарплати, щоб мати можливість платити за оренду та іпотеку та справлятися з високою вартістю життя в Австралії.

Вутон також підкреслив, що минулого року Nine повідомила про прибуток близько 150 мільйонів австралійських доларів (98,2 мільйона доларів).

Зі свого боку, генеральний директор Nine Майк Снісбі в електронному листі до персоналу заявив, що компанія «глибоко розчарована» страйком, який, «на жаль», вплинув на висвітлення Олімпійських ігор у Парижі в Австралії 2024 року.

Компанія Nine, яка має права на трансляцію Ігор на своєму телеканалі, направила 200 співробітників до Парижа для висвітлення Олімпійських ігор.

Страйк відбувся наступного дня після того, як журналісти проголосували проти пропозиції Nine, яка включала «скромне» підвищення зарплати та можливість майбутніх звільнень.

Профспілка заявила, що Nine вже оголосила про звільнення 90 працівників протягом довгих місяців переговорів у відповідь на заяву Meta на початку цього року про те, що вона припинить платити австралійським видавцям новин за контент, який вони публікують у Facebook.

Нагадаємо, Росія активізувала дезінформаційну кампанію проти Франції та Олімпіади у Парижі.

Фото: EFE.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду