У телемарафоні в червні на 17% поменшало гостей. Кого запрошували найчастіше?

20 Липня 2024
460

У телемарафоні в червні на 17% поменшало гостей. Кого запрошували найчастіше?

460
Уперше в історії спостережень найпопулярнішим спікером місяця у марафоні став не державний чиновник, а воєнний коментатор Олександр Мусієнко. Його запрошували 28 разів на місяць.
У телемарафоні в червні на 17% поменшало гостей. Кого запрошували найчастіше?

У червні кількість гостей у національному телемарафоні «Єдині новини» зменшилася на 17%, порівняно з травнем. Зокрема, було проведено 1338 розмов з різними спікерами. Зменшення кількості гостей частково пов'язане з виходом із марафону Суспільного, яке традиційно запрошувало найбільше спікерів.

Про це йдеться в моніторінгу «Детектора медіа» за червень 2024 року. 

Цікавим є те, що вперше найпопулярнішим спікером місяця став не державний чиновник, а воєнний коментатор Олександр Мусієнко, якого запрошували до ефіру 28 разів, майже щодня.

Серед інших популярних спікерів були авіаційний коментатор Анатолій Храпчиський (16 ввімкнень) і радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк (15 ввімкнень).

У червні було зафіксовано 488 унікальних спікерів, з яких 121 жінка, що становить 24,7%. Це відображає більш різноманітний підхід до вибору гостей.

Попри загальне скорочення, кількість жінок-спікерів у марафоні зросла. У травні було проведено 228 ефірів за участю жінок (14,1% від усіх), а в червні їхня кількість збільшилася до 230 (17,1%). Це свідчить про зусилля організаторів щодо забезпечення гендерного балансу.

Докладніше аналіз «Обличчя марафону «Єдині новини» у червні 2024 року: кому давали слово найчастіше» читайте за посиланням

Нагадаємо, у травні в марафоні іномовлення провели 714 ввімкнень із гостями — близько 23 ввімкнень на день. Унікальних гостей було 237. Перше місце за підсумками травня посів Дмитро Левусь, коментатор-міжнародник, якого запрошували на розмову 18 разів.

Фото: скриншот з телемарафону «Єдині новини».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
460
Читайте також
10.06.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Софія Скиба
Денис Шабанін
Костянтин Задирака
980
22.05.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
957
18.05.2024 11:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Арсеній Субаріон
Денис Шабанін
1 120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду