«Репортери без кордонів» надали енергообладнання 85 українським медіа

«Репортери без кордонів» надали енергообладнання 85 українським медіа

13 Липня 2024
652

«Репортери без кордонів» надали енергообладнання 85 українським медіа

652
Енергетичне обладнання було надано для журналістів із 12 областей у пріоритетному порядку. Насамперед тим регіонам, що особливо постраждали від перебоїв з електропостачанням.
«Репортери без кордонів» надали енергообладнання 85 українським медіа
«Репортери без кордонів» надали енергообладнання 85 українським медіа

«Репортери без кордонів» (RSF) допомогли впоратися з перебоями в електропостачанні понад 80 медіа з України.

Про це «Детектору медіа» повідомила керівниця відділу Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє.

Підкреслюється, що українські ЗМІ змушені щодня працювати без електрики через російські удари по енергетичній інфраструктурі країни.

Щоб українські журналісти могли продовжувати висвітлювати новини, зокрема наслідки повномасштабного російського вторгнення в Україну, «Репортери без кордонів» розгорнули програму екстреної підтримки у співпраці з двома місцевими організаціями — Інститутом масової інформації (ІМІ) та Львівським медіафорумом (ЛМФ). Спільно вони надали 85 ЗМІ та 57 журналістам із 12 областей України енергетичне обладнання, щоб вони могли продовжувати висвітлювати новини.

Програма забезпечує журналістів зарядними станціями, генераторами та зовнішніми акумуляторами.

«Занурені в темряву, українські ЗМІ намагаються продовжувати висвітлювати події. RSF закликає міжнародну спільноту не припиняти свої довгострокові зусилля з підтримки українських ЗМІ та забезпечення права на інформацію», — йдеться в повідомленні.

Енергетичне обладнання було надано в пріоритетному порядку регіонам, що особливо постраждали від перебоїв з електропостачанням. Серед бенефіціарів — засоби масової інформації, такі як новинний інтернет-сайт «Реальна газета», який був створений у Луганську, а з 2014 року базується в Києві, інтернет-видання «Kharkiv Today», що базується на північному сході країни, а також новинний сайт «Південна правда» або вебсайт і телеканал «ТРК ІТ-3», що базуються в Миколаївській та Одеській областях на півдні України.

Від початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року RSF у співпраці з ІМІ та іншими місцевими організаціями надали підтримку майже 1600 журналістам і 150 ЗМІ, зокрема через свої Центри свободи преси у Львові, на Заході країни та в Києві.

Усі запити на допомогу слід надсилати до Центру свободи преси за адресою: lvivpfc@rsf.org.

Нагадаємо, в липні 2024 року гендиректором «Репортерів без кордонів» став Тібо Бруттен. Його призначила Рада директорів «Репортерів без кордонів» (RSF).

Фото: «Репортери без кордонів»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
652
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду