Редколегія The New York Times закликала Байдена вийти з президентських перегонів

Редколегія The New York Times закликала Байдена вийти з президентських перегонів

29 Червня 2024
671

Редколегія The New York Times закликала Байдена вийти з президентських перегонів

671
Дебати між Джо Байденом та Дональдом Трампом показали, що демократам варто шукати іншого кандидата на виборах, вважає редколегія The New York Times.
Редколегія The New York Times закликала Байдена вийти з президентських перегонів
Редколегія The New York Times закликала Байдена вийти з президентських перегонів

Редакційна колегія газети The New York Times закликала президента США Джо Байдена відмовитися від участі у передвиборчих перегонах і поступитися місцем більш «енергійному» кандидату від демократів.

На думку редколегії, Байден на дебатах постав як «тінь великого державного службовця», йдеться у матеріалі видання, опублікованому 28 червня.

«Дональд Трамп довів, що є значною загрозою для цієї демократії — непостійною та егоїстичною фігурою, яка не варта довіри суспільства. Він систематично намагався підірвати чесність виборів. … Джо Байден заявляв, що він є кандидатом із найкращими шансами протистояти цій загрозі тиранії та перемогти її. Його аргумент базується на тому факті, що він переміг Трампа у 2020 році. Це вже не є достатнім обґрунтуванням того, чому Байден повинен бути кандидатом від Демократичної партії цього року», — пише редакційна колегія газети The New York Times.

Як йдеться у матеріалі, під час дебатів президенту Байдену потрібно було переконати американську громадськість, що він відповідає грізним вимогам посади, яку він прагне обійняти на наступний термін. Однак не можна очікувати, що виборці ігноруватимуть те, що було натомість очевидно: містер Байден не той, яким був чотири роки тому, пише NYT.

«У четвер увечері (на теледебатах) президент з'явився як тінь великого державного службовця. Йому важко було пояснити, чого він досягне за другий термін. Він насилу відповідав на провокації пана Трампа. Він намагався притягнути Трампа до відповідальності за його брехню, невдачі та жахливі плани. Не раз він насилу дотягувався до кінця речення», — йдеться у зверненні редколегії.

На думку редакторів, Байден був чудовим президентом: під його керівництвом нація процвітала та почала вирішувати низку довгострокових викликів, а рани, розрізані Трампом, почали гоїтися. Але, як закликають редактори газети, найбільша державна послуга, яку зараз може виконати Байден, — це оголосити, що він не балотуватиметься на переобрання.

«У нинішньому вигляді президент бере участь у безрозсудній грі. Є лідери демократів, які краще підготовлені, щоб представити чіткі, переконливі та енергійні альтернативи другому президентству Трампа. Немає причин для партії ризикувати стабільністю та безпекою країни, змушуючи виборців вибирати між недоліками Трампа та недоліками Байдена. Надто велика ставка просто сподіватися, що американці не помітять віку і хвороби пана Байдена, які вони бачать на власні очі», — пише редколегія The New York Times.

На їхню думку, якщо перегони зведуться до вибору між Трампом і Байденом, чинний президент буде однозначним вибором цього правління. Але враховуючи небезпеку, яку становить Трамп, Сполученим Штатам потрібен сильніший суперник.

«Звернутися до висунення нового кандидата від Демократичної партії на такому пізньому етапі кампанії – це рішення прийняти нелегко, але воно відображає масштаб і серйозність виклику Трампа цінностям та інституціям цієї країни та неспроможність Байдена протистояти», — впевнені редактори.

Редакційна колегія нагадала, що саме Джо Байден викликав Трампа на дебати. Він встановив правила і наполягав на призначенні дати дебатів за кілька місяців. Він розумів, що йому потрібно вирішити давні громадські занепокоєння щодо його розумової гостроти, і що він повинен зробити це якомога швидше.

«Правда, з якою пан Байден зараз має зіткнутися, полягає в тому, що він провалив свій власний тест», — йдеться у матеріалі.

Виступ самого Трампа редакційна колегія розглядає як дискваліфікацію.

«Він нахабно та неодноразово брехав про свої власні дії, свою історію як президента та свого опонента. Він описав плани, які завдадуть шкоди американській економіці, підірвуть громадянські свободи та зіпсують відносини Америки з іншими націями. Він відмовився пообіцяти, що погодиться з поразкою, натомість повернувшись до тієї риторики, яка спонукала до нападу на Конгрес 6 січня», — підкреслюють редактори видання.

У редколегії відзначили, що демократи тепер повинні знайти в собі мужність говорити просту правду лідеру партії. Довірені особи та помічники, які заохочували кандидатуру президента і які захищали його від публічних появ без сценарію, повинні визнати шкоду, завдану репутації Байдена, і малоймовірність того, що він зможе її виправити.

Редактори впевнені, що «найясніший шлях для демократів перемогти кандидата, який визначається своєю брехнею, — це чесно поводитися з американською громадськістю: визнати, що Байден не може продовжувати перегони, і створити процес, щоб вибрати когось, більш здатного стати на його місце, щоб перемогти Трампа у листопаді».

«Це найкращий шанс захистити душу нації — причину, яка спонукала Байдена балотуватися на президентські вибори у 2019 році. І це найкраща послуга, яку Байден може надати країні, якій він благородно служив так довго», — підсумували у редколегії.

Нагадаємо, 27 червня у Сполучених Штатах відбувся перший раунд дебатів між кандидатами в президенти республіканцем Дональдом Трампом та демократом Джо Байденом.

Після теледебатів почалися розмови про те, чи може Демократична партія висунути іншого кандидата на пост президента до Національного з'їзду партії, який відбудеться у серпні, і на якому Байден має бути офіційно номінований у кандидати. Публічно провідні представники демократів заявляють, що підтримують Байдена та боротимуться за його перемогу. Про те, що президент не має наміру виходити із боротьби, заявили також офіційні представники його штабу.

Довідка

Редакційна колегія The New York Times — це група журналістів, які публікують думки, чиї погляди ґрунтуються на досвіді, дослідженнях, дискусіях і певних давніх цінностях. Редакційна колегія не є редакцією видання.

Фото: Деймон Вінтер/The New York Times.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
671
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду