Жінок-лідерок запрошують на тренінги з протидії дезінформації

Жінок-лідерок запрошують на тренінги з протидії дезінформації

8 Червня 2024
517

Жінок-лідерок запрошують на тренінги з протидії дезінформації

517
«Детектор медіа» спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти запрошують жінок-лідерок посилювати знання та вміння щодо протидії дезінформації. Після навчання учасниці отримають змогу отримати стипендії на реалізацію власних проєктів з протидії дезінформації.
Жінок-лідерок запрошують на тренінги з протидії дезінформації
Жінок-лідерок запрошують на тренінги з протидії дезінформації

«Детектор медіа» спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти оголошує набір на освітню програму для жінок-лідерок з протидії дезінформації, яка допоможе  навчитися розрізняти дезінформацію та меседжі ворожої пропаганди, мислити критично, бачити за яскравими заголовками спонукання до деструктивних дій, дотримуватись цифрової безпеки,  тощо.

Спікерка – Ольга Юркова, журналістка та співзасновниця незалежної української організації StopFake.org, яка навчає фактчекерів в Україні та за кордоном і займається виявленням та дослідженнями пропаганди та дезінформації в медіа. Вона навчає різні аудиторії, як працює пропаганда і як ідентифікувати неправдиві новини, консультує низку організацій і громадських структур, а також співпрацює з медіа як журналістка. За боротьбу з пропагандою Ольга була включена у список New Europe 100 і названа TED Fellow 2018 року.

Тренінги відбуватимуться офлайн, у чотирьох містах – Хмельницькому, Тернополі, Луцьку та Києві.

Наразі набір оголошений на навчання в Хмельницькому та Тернополі.

Для участі в тренінгу, який відбудеться в місті Хмельницькому 20 червня, потрібно заповнити анкету до 16 червня 2024 року включно.

Для участі в тренінгу, який відбудеться в місті Тернополі 21 червня, потрібно заповнити анкету до 17 червня 2024 року включно.

Місце проведення буде повідомлене відібраним учасницям додатково.

Взяти участь у тренінгу можуть жінки, що демонструють лідерський підхід до справ у своїй професійній або волонтерській діяльності, з активною життєвою позицією, які проживають і працюють в Україні і зможуть долучитись до заходу офлайн. Важливо, аби учасниці усвідомлювали важливість протидії дезінформації та посилення медіаграмотності як на загальноукраїнському, так і на локальному рівні. Організатори запрошують реєструватись на захід освітянок, активісток, що відстоюють інтереси громади\спільноти у певних сферах ( екологічність, велорух, інклюзивність тощо), представниць місцевого самоврядування, волонтерок, представниць громадських рухів та благодійних фондів тощо.

Участь у тренінговому курсі безкоштовна.

В межах освітньої програми тренінги відбудуться 2 липня у Луцьку та 16 липня у Києві. Оголошення про реєстрацію на ці заходи буде опубліковане згодом.

Після проходження навчання учасниці усіх чотирьох заходів мають змогу отримати 7 стипендій для втілення власного проєкту з протидії дезінформації для своїх громад, колег або локальних аудиторій. Проєкти, які отримають фінансування для реалізації, будуть обрані на конкурсній основі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду