The Village Україна залишив  Ярослав Друзюк. У виданні нова головна редакторка

The Village Україна залишив Ярослав Друзюк. У виданні нова головна редакторка

1 Березня 2024
770

The Village Україна залишив Ярослав Друзюк. У виданні нова головна редакторка

770
Видавець каже, що «обставини змушують змінювати команду попри нашу волю».
The Village Україна залишив  Ярослав Друзюк. У виданні нова головна редакторка
The Village Україна залишив  Ярослав Друзюк. У виданні нова головна редакторка

З 1 березня виконувачкою обов’язків головної редакторки видання «The Village Україна» стане Ірина Виговська. Її попередник Ярослав Друзюк залишає посаду головного редактора. Про це видання повідомляє на своєму сайті.

Ярослав Друзюк запевняє, що робота у The Village була «найкращою у його житті». Під його керівництвом видання  запустило нові подкасти «Вулиця історії України» та «Прийом» і розділ з англомовними текстами. «Я був би радий працювати на цій позиції ще дуже довго, але зараз відчуваю, що маю бути не тут», — написав він. «Детектор медіа» звернувся до Ярослава з проханням розказати про проєкти, якими він планує займатись. Однак він зазначив, що зможе розповісти про це згодом.

Видавець «The Village Україна» Микола Балабан, як пише видання на своєму сайті, прокоментував зміну редактора так: «Ми тепер живемо в реальності, де обставини мають визначальне значення. І ці обставини змушують нас змінювати команду попри нашу волю. Друзюк рулив нашим човном максимально чітко й потужно. Сподіваюсь, на новому місці йому дозволять робити свою роботу на тому ж рівні».

Ярослав працював у команді впродовж семи років — з 2017 року, із січня 2021-го до призначення на посаду головреда в червні 2022-го був заступником головного редактора Андрія Баштового. Як редактор він відповідав за теми ресторанного бізнесу та культури, а також готував профайли: зокрема, на режисера Антоніо Лукіча, шефкухаря Міралі Ділбазі, стендап-коміка Єгора Шатайла та гурт «Курган & Agregat». Окрім того, мав досвід публікацій у закордонних виданнях The Guardian, New York Magazine, Vulture, The Independent, Adweek, The Athletic та Eater.

Ірина Виговська працює в команді «The Village Україна» з 2022 року. Вона очолювала відділ соціальних мереж «The Village Україна», до цього була головредкою Bazilik Media.

«Я дуже вірю у “Віледж” і дуже вдячна команді за довіру. Зараз непрості часи для всіх індустрій, включно з медіаринком, тож у нас багато роботи. Сподіваюся, колись зроблене мною скаже все за мене», — поділилась Ірина.

Микола Балабан додає, що нова головна редакторка вже «засипала нас (видавців) стосом нових бачень, сенсів, перестановок і підходів»: «Лишилося все це реалізувати. І в мене є відчуття, що Іра дивиться в дуже кльовому напрямку щодо розвитку “Віледжу”».

«Детектор медіа» звернувся до Ірини з проханням розповісти про плани щодо розвитку видання

Нагадаємо, у жовтні 2022 року «The Village Україна» відкрило англомовний розділ і збір донатів на його роботу, у листопаді того ж року запустило подкаст «Прийом». У січні 2023 року видавець «The Village Україна» Андрій Баштовий отримав орден Богдана Хмельницького. Його бригада брала участь у визволенні міста Ізюм.

 

На фото — Ірина Виговська, світлина взята з сайту village.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
770
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду