19 грудня — презентація результатів дослідження «Гендерний профіль українських медіа»

19 грудня — презентація результатів дослідження «Гендерний профіль українських медіа»

12 Грудня 2023
588

19 грудня — презентація результатів дослідження «Гендерний профіль українських медіа»

588
Проаналізовано дані щодо 206 українських медіа, у яких сумарно працює 4 820 працівників і працівниць.
19 грудня — презентація результатів дослідження «Гендерний профіль українських медіа»
19 грудня — презентація результатів дослідження «Гендерний профіль українських медіа»

У вівторок, 19 грудня, о 12:00 годині в ІА «Укрінформ» Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у співпраці з ГО «Жінки в медіа» та Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики України, презентує результати першого в Україні дослідження «Гендерний профіль українських медіа».  

Серед спікерок:

  • Ольга Герасим`юк,  Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення;   
  • Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики України;  
  • Мілена Горячковська, координаторка проєктів Українського Жіночого Фонду;
  • Ліза Кузьменко, Голова ГО «Жінки в медіа», членкиня Комісії з журналістської етики та Зоя Красовська, аналітикиня дослідження, членкиня ГО «Жінки в медіа».

Відповідно до Закону України «Про медіа» одним з пріоритетних напрямів роботи Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення є забезпечення гендерної рівності в медіа та убезпечення громадян України від дискримінації, зокрема за ознакою статі. У зв’язку з чим Національна рада у співпраці з ГО «Жінки в медіа», розпочала важливий проєкт зі складання гендерного профілю українських медіа. Для цього було проведено анкетне опитування. Загально проаналізовано дані щодо 206 українських медіа, у яких сумарно працює 4 820 працівників і працівниць. А також підготовлено аналіз щодо гендерної рівності в медіа як перспективи ЄС.

Реєстрація та вітальна кава о 12:00, початок о 12:30.

Для участі офлайн за адресою: Укрінформ, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16,  необхідно зареєструватися за посиланням.

Пресконференцію можна подивитись онлайн на YouTube-каналі Укрінформу.

Ця робота стала можливою завдяки проєкту «Мережа гендерних аналітичних центрів: посилення спроможності задля розробки передових політик, оцінки впливу, стратегічної адвокації та сфокусованих комунікацій щодо політик», що виконується Українським Жіночим Фондом за підтримки Європейського Союзу. Інформація, що представлена, не завжди відображає погляди УЖФ та ЄС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
588
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду