Професійне свято під час війни

Професійне свято під час війни

16 Листопада 2023
574
16 Листопада 2023
11:14

Професійне свято під час війни

574
Із 16 листопада 1994 року в Україні відзначають День радіо, телебачення і зв'язку.
Професійне свято під час війни
Професійне свято під час війни

З Днем радіо, телебачення і зв'язку, шановні колеги! І хоча цей день відзначатиметься 29-го разу, та встановлений він на честь іншої більш давньої події. Саме цього дня 99 років тому в Харкові вийшла перша програма «Українського радіо».

Нашому славному радіо наступного року виповниться 100 років. Попри свій поважний вік, «Українське радіо» залишається одним із найпопулярніших, бо воно служить людям. Це особливо добре стало видно під час війни, коли люди на окупованих територіях, залишившись без світла, зв'язку й інтернету, змогли отримати з радіо життєву важливу інформацію про «зелені коридори». Зокрема, і в моїй рідній Бучі.

Нині 183 працівники Суспільного мовлення виїжджають працювати до зони бойових дій. 106 працівників Суспільного захищають Україну в лавах Збройних сил України. На жаль, двоє працівників загинули: Олексій Ольховик, оператор «Першого», та Дмитро Сірик, радіоведучий (радіо «Пульс» на «Суспільне Донбас»). Василь Філімон із Херсонської філії багато місяців перебуває в полоні. Також, захищаючи Україну, загинули п’ятеро колишніх працівників. Шана Героям!

Нині до нас повертаються з фронту ветерани. На Суспільному вже працює 12 колишніх воїнів. Команда Суспільного мовлення впроваджує програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин шляхом співпраці з громадською організацією Veteran Hub, Міністерством у справах ветеранів України. Наприклад, для кадровиків, ейчарів Veteran Hub провів навчання, як працювати з ветеранами. Суспільне мовлення та Міністерство у справах ветеранів 28 серпня 2023 року уклали меморандуми про співпрацю та взаємодію в галузі соціального захисту ветеранів війни, захисників і захисниць України, членів їхніх сімей.  

Ми робимо все, щоб Суспільний мовник, якому всього шість років, був міцним і стійким. Через повномасштабну війну ми не тільки втрачаємо людей. Ворог нищить або краде наше майно, обладнання. Через обстріл Київської телевежі нам довелося виїхати з «Олівця». Юристи компанії подають заяви в правоохоронні органи про завдані збитки. Навіть під час війни нам доводиться захищати право на професію, коли деякі «служителі московської церкви» перешкоджають виконувати професійні обов’язки нашим журналістам.

Дякую колегам за роботу і воїнам за захист! Дуже сподіваюся, що ми переможемо та зможемо достойно відзначити 100-річчя «Українського радіо».

Вітаю також усіх колег з інших медіа! Переможемо!

Світлана Остапа, голова наглядової ради Суспільного мовлення, заступниця шефредакторки «Детектора медіа»

Ілюстративне фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
574
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду