Помер дитячий письменник та журналіст Юрій Нікітінський

Помер дитячий письменник та журналіст Юрій Нікітінський

28 Червня 2023
2134

Помер дитячий письменник та журналіст Юрій Нікітінський

2134
Нікітінський був автором творів для дітей українською та російською мовами. Працював у дитячій періодиці, редактором у журналі Ego та на Новому каналі.
Помер дитячий письменник та журналіст Юрій Нікітінський
Помер дитячий письменник та журналіст Юрій Нікітінський

На 53-му році життя помер дитячий письменник, сценарист і редактор Юрій Нікітінський. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив простір дитячої книжки «БараБука».

«Юрій писав дотепно і сміливо, часом пробував жартувати на межі дозволеного, він не боявся експериментувати у письмі й таким чином створив найсмішніші свої книжки. В останні роки в різних видавництвах вийшли чудові українськомовні книжки Нікітінського», — зазначили в «БараБуці».

«Він озвучував мені Бровка в мультфільмі, що зараз став через війну, він був чудовим Бровком. Ми лише просили — Юра, не грайте. Будьте собою. Він казав що завжди мріяв озвучити когось в мультфільмі.

Він чудовий, офігенний дитячий письменник. Людина з неймовірною добротою та почуттям гумору», — написала режисерка та художниця-постановниця Наталя Гайда.

Юрій Нікітінський — журналіст, дитячий письменник, автор російськомовних і українськомовних творів для дітей. Народився 1970 року в Ашгабаді (Туркменістан), з 1984-го мешкав у Києві. Друкувався з 1990 року.

Автор книжок «Вовчик, який осідлав бомбу», «Міцна дружба Дімона», «Апокаліпсис: 40 правил виживання» та інших. Видавав книжки в Україні та Росії, брав участь у створенні дитячих телепередач.

Працював у дитячій періодиці, зокрема редактором відділу молодіжних проблем у журналі «Однокласник». Крім того, працював редактором у журналі Ego та редактором в проєктах і серіалах на Новому каналі, а також у журналі «Time Out Київ». 

Неодноразовий призер і дипломант літературних премій та конкурсів, зокрема Всеукраїнського конкурсу на найкращий твір для дітей «Корнейчуковська премія» та інших.

Як повідомляв «ДМ», Юрій Нікітінський працював над сценарієм майбутнього українського трилеру «Хрущі», дія якого розгортатиметься наприкінці 1950-х у радянській Україні, коли генсек Микита Хрущов вирішив наздогнати й перегнати США за обсягами вирощування кукурудзи.

Фото: Юрій Нікітінський / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2134
Читайте також
12.07.2023 13:25
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду