Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондра

Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондра

3 Грудня 2022
3810

Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондра

3810
Як повідомив журналіст, наразі він шукає надійний проєкт підтримки ЗСУ, аби спрямувати свою премію на допомогу українським військовим.
Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондра
Андрій Цаплієнко здобув премію Альбера Лондра

Спеціальний кореспондент 1+1 media Андрій Цаплієнко здобув премією Альбера Лондра. По це повідомляє сайт «1+1».

Ця відзнака, за формулюванням журі, є виявом солідарності з журналістами, які продовжують виконувати свою роботу під час війни в Україні. Незабаром у Києві делегація премії вручить Цаплієнку нагороду.

Андрій Цаплієко опублікував звернення до французьких колег. Зокрема, відзначив він, в країні, де триває війна, всі журналісти є воєнним кореспондентами. Журналіст розповідає, що йому особисто довелося пережити смерть колег, яких він знав особисто. Це оператор Євген Сакун та продюсерка «Радіо Свобода» Віра Гірич.

«Ця війна найбільш несправедлива з тих, які я бачив. Російська журналістика перетворилась на пропаганду та інформаційний супровід війни. Не треба говорити, під яким брехливим приводом росія зараз вбиває людей сотнями на день. росія, яка забрала Крим і Донбас, звинуватила нас в нацизмі», – сказав журналіст. Він нагадав, що російські ракети націлені на цивільних мешканців України і вбивають навіть немовлят.

Цаплієнко закликав політиків усвідомити, що Путін є «абсолютним злом». «Той, хто говорить "давайте віддамо йому Україну, і він заспокоїться", той дуже помиляється», — вважає Андрій Цаплієнко. Він закликає підтримати Україну в її боротьбі з російською агресією. «Нам потрібно більше стратегічної зброї. Це єдине, що врятує і нас, і, зрештою, вас. Зло розуміє тільки силу. І у зла значно більші можливості, ніж у добра. Бо зло може брехати. Ми з вами – ні. Ми ж з вами на світлому боці, правильно? Але ми можемо правдивим словом переконати світ теж обрати світлий бік. І тим самим врятувати життя тисячам українців. Які з надією дивляться на світ, де панують Свобода, Рівність і Братерство», – написав Цаплієнко.

Премія Альбера Лондра — французька відзнака журналістів та телерепортерів віком до 40-х років. Заснована в 1932 році на знак вшанування загиблого французького журналіста Альбера Лондра. Перше нагородження відбулося в 1933 році. Спочатку нагороду вручали тільки в номінації «За найкращий письмовий репортаж», а в 1985 році було додано номінацію «За найкращий телерепортаж». Також цією премією відзначають авторів книг.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3810
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду