detector.media
23.05.2022 16:43
«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси
«Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси
У Центрі журналісти зможуть отримати захисне спорядження, як-от бронежилети й шоломи, а також пройти тренінги з безпеки.

«Репортери без кордонів» та Інститут масової інформації відкрили в Києві Центр свободи преси. Центр розпочав роботу 18 травня.

Центр розташований у київському офісі ІМІ, на вулиці Пушкінській, 39. Тут журналісти можуть отримати захисне спорядження, наприклад, бронежилети й шоломи, а також пройти тренінги з безпеки (зокрема, цифрової) і поспілкуватися із психологами.

«Відкриття нового центру надасть “Репортерам” змогу бути на передовій у справі захисту українських та іноземних журналістів. У нашої місії із захисту й оборони свободи преси в Україні розпочинається новий розділ», – зазначив координатор центру Олександр Квірі.

«Репортери» організували доставку до України 440 бронежилетів, 199 шоломів, 630 аптечок для першої допомоги в разі травм і 250 сонячних батарей. Це захисне спорядження надходить переважно українським журналістам (вони становлять близько 70% отримувачів) від Центру свободи преси, ІМІ та НСЖУ.

Центр свободи преси вже забезпечив спорядженням понад 180 журналістів та інших інформаційників, з яких 40% є українцями. Ще 210 бронежилетів і 125 шоломів були передані місцевим партнерам «Репортерів».

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк наголосила на важливості партнерства з «Репортерами». 

«У часи, коли займатися журналістикою в Україні стало надзвичайно небезпечно через повномасштабне вторгнення Росії, підтримка від “Репортерів без кордонів” стала для нас дуже важливою. Ми вважаємо, що наше партнерство з “Репортерами” допоможе врятувати життя журналістам, посилити їхню безпеку та захистити свободу слова в Україні», – сказала вона.

Спорядження в Києві та Львові може орендувати будь-який журналіст, що акредитований Збройними силами України та подорожує до зони високого ризику. 

Для цього потрібно написати за адресою lvivpfc@rsf.org, показати своє посвідчення, акредитацію й підписати свідоцтво про оренду.

12 березня «Репортери без кордонів» та ІМІ відкрили у Львові перший Центр свободи преси. Центр розташований за адресою вул. Руська, 20, у приміщенні Львівського міжнародного медіацентру. Центр є однією з точок, де журналісти зможуть отримати захисне спорядження, там також буде кілька робочих місць з під'єднанням до інтернету. Крім цього у Центрі є укриття на випадок повітряної тривоги.

Ілюстрація: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY