«Радіо Свобода» розпочало прийом заявок на стипендію Вацлава Гавела

«Радіо Свобода» розпочало прийом заявок на стипендію Вацлава Гавела

11 Травня 2022
994

«Радіо Свобода» розпочало прийом заявок на стипендію Вацлава Гавела

994
Заявки приймаються до 3 червня 2022 року включно, а стажування триватиме з 4 січня по 31 липня 2023 року.
«Радіо Свобода» розпочало прийом заявок на стипендію Вацлава Гавела
«Радіо Свобода» розпочало прийом заявок на стипендію Вацлава Гавела

«Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» розпочало прийом заявок на стипендію Вацлава Гавела для журналістів на 2023 рік.

Податися на стипендію можуть журнналісти з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії. Заявки приймаються до 3 червня 2022 року включно, а стажування триватиме з 4 січня по 31 липня 2023 року: два тижні у місцевому бюро «Радіо Свобода» та пів року у штабквартирі в Празі. Після перебування в столиці Чехії стипендіати повернуться до бюро у своїй країні, де продовжать роботу ще протягом місяця.

На час програми переможець отримуватиме щомісячну стипендію – розмір відповідатиме шкалі заробітної плати конкретного бюро. Також покриватимуться кошти на дорогу і проживання для поїздки в Прагу.

Мета програми – допомогти медійникам із країн, у яких бракує свободи преси, реалізуватися з дотриманням професійних стандартів.

Раніше в Україні конкурс вигравали Наталія Седлецька (нині редакторка та ведуча програми телевізійних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях»), Ольга Мальчевська (екскореспондентка «1+1», тепер журналістка BBC), Сафіє Абляєва (журналістка телеканалу ATR), київська журналістка та письменниця Ярослава Куцай, журналіст та одеський активіст Гліб Жаворонков, кримський журналіст Давид Аксельрод, київський журналіст Артур Корнієнко та Катерина Лихогляд.

Ілюстрація: «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
994
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду