У Херсоні перестав виходити на зв'язок журналіст Костянтин Риженко

У Херсоні перестав виходити на зв'язок журналіст Костянтин Риженко

1 Квітня 2022
1827

У Херсоні перестав виходити на зв'язок журналіст Костянтин Риженко

1827
За наявною інформацією, останні декілька днів його активно шукали місцеві колаборанти.
У Херсоні перестав виходити на зв'язок журналіст Костянтин Риженко
У Херсоні перестав виходити на зв'язок журналіст Костянтин Риженко

У Херсоні перестав виходити на зв'язок журналіст Костянтин Риженко. Про це стало відомо через публікацію відкладеного повідомлення в телеграмі, що з'явилося ввечері 31 березня.

«Якщо ви читаєте цей текст означає щось трапилося. Це відкладене повідомлення, дату публікації якого постійно переношу на день-два. Якщо воно опублікувалося, то я не зміг в черговий раз відтермінувати дату. Сигнал звичайно неприємний, але не варто одразу панікувати», – йдеться в повідомленні.

Журналіст зазначив, що причиною його відсутності могла стати втрата телефона або перебування у місці, де немає зв'язку.

«Навіть якщо так сталося, що мене взяли, не переживайте, листування та інші контакти в безпеці, я так налаштовував свої акаунти, що при всьому бажанні не зможу отримати доступ до них. Більшість із них одноразові – це означає, що доступ до них загублений назавжди. До деяких облікових записів мають доступ мої близькі у Львові, зокрема до Кобзаря. Вони частково зможуть допомагати дистанційно», – додав журналіст.

До свого зникнення журналіст повідомляв, що місцеві колаборанти розповсюджують інформацію, ніби його розшукують ФСБ та СБУ, а також що хтось намагався зламати його акаунт у телеграмі.

Пов'язаний із Риженком телеграм-канал «Очі кобзаря» повідомив, що із родичами Костянтина майже немає зв'язку, але до них приходили російські військові. Точної інформації, що журналіста схопили, немає.

«Ми знаємо, що одночасно приїхали декілька груп військових РФ майже по всім адресам, де він міг знаходитись. Сусіди кажуть, що їх до домівок та під'їздів привели місцеві жителі.

Відомо, що останні декілька днів його дуже активно шукали місцеві проросійські активісти та журналісти проросійських видань, а також почали лити багато бруду рашистські канали та кримські ЗМІ, звинувачуючі його у нацизмі, організації мітингів та закликах захищати країну», – зазначено в повідомленні.

Фото: facebook.com/kostyantyn.void

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду