Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити репортаж про «Правий сектор»

Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити репортаж про «Правий сектор»

12 Серпня 2021
6385

Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити репортаж про «Правий сектор»

6385
Російське відомство надіслало листа з повідомленням про обмеження доступу до матеріалу 5 каналу.
Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити репортаж про «Правий сектор»
Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити репортаж про «Правий сектор»

Роскомнагляд вимагає від 5 каналу видалити матеріал журналістки Ольги Калиновської від 20 липня «"Третя сила" на фронті: "Правий сектор" відзначив 7-му річницю створення – бойовий шлях добровольців».

Як повідомляє 5 канал, російське відомство надіслало листа з повідомленням про обмеження доступу до матеріалу як такого, що «містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, інформаційні матеріали організацій, діяльність яких визнана небажаною, недостовірну суспільно значиму інформацію, поширювану під виглядом достовірних повідомлень».

Мовник додав, що регулярно отримує аналогічні листи від Роскомнагляду через матеріали зі свого YouTube-каналу.

Журналістка Ольга Калиновська вважає, що реакція РФ засвідчує те, що канал робить правильні матеріали.

«В них же "Правий сектор" визнаний терористичною організацією. Для нас це визнання, що ми все правильно робимо, даємо правильні матеріали, спрямовані на захист нашої безпеки, які показують наших героїв, прославляють наших героїв, які показують нашу сучасну історію. А те, що Росію це курвить, то "хороші чоботи, треба брати". Значить, потрібно рухатися в цьому напрямку. Те, що Росію злить і дістає – це означає, що в інформаційному просторі, в інформаційному плані ми все правильно робимо, і потрібно рухатися в цьому ж напрямку», – вважає журналістка.

Калиновська додала, що законодавство РФ не розповсюджується на Україну: «Нас це взагалі не стосується. Це наші герої, це наші славетні воїни. Те, що це їх зачіпає, – це їхні проблеми. Ми ж розповідаємо свою історію і про своїх героїв».

Скріншот відео: 5 канал/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6385
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду