Німецький публіцист презентував у Києві книжку про Майдан, війну та окупацію Криму (ВІДЕО)

Німецький публіцист презентував у Києві книжку про Майдан, війну та окупацію Криму (ВІДЕО)

3 Серпня 2021
1507

Німецький публіцист презентував у Києві книжку про Майдан, війну та окупацію Криму (ВІДЕО)

1507
Відомий німецький публіцист-україніст Вінфрід Шнайдер-Детерс презентував у Києві свою книгу «Українські доленосні роки 2013-2019».
Німецький публіцист презентував у Києві книжку про Майдан, війну та окупацію Криму (ВІДЕО)
Німецький публіцист презентував у Києві книжку про Майдан, війну та окупацію Криму (ВІДЕО)

Автор Вінфрід Шнайдер-Детерс на презентації у Києві, організованій зокрема тижневиком «Міжнародний кур'єр», окреслив основні тези своєї книги, яку присвячено подіям на Майдані та наступній війні на сході України. Про це пише «Укрінформ».

Він вважає скандалом те, що досі невідомо, ким були снайпери, які стріляли на Майдані. Це стало приводом для конспірологічних припущень і у самій Німеччині, мовляв, майданівців розстрілювали свої ж. 

«Це стало приводом для гротескного ствердження, яке також поширювалося у Німеччині, що цілеспрямоване вбивство Небесної сотні було операцією під чужим прапором, тобто вуличних бійців Майдану розстріляли їхні ж люди. Без відповіді залишається також запитання про те, чому втік путінський намісник в Україні Віктор Янукович і хто віддав "Беркуту" наказ про терміновий відступ 20 лютого», – сказав він.

Зміну влади він вважає законною та виправданою в протилежному разі Україна б «знову б потрапила під опіку Москви».

«Якщо б Майдан не переміг, Україна знову б потрапила під опіку Москви. Захоплення влади патріотичною опозицією не було державним переворотом, як завзято наполягає на цьому Путін, а парламентським захопленням влади. Народне повстання було узаконено наступними парламентськими і президентськими виборами», – підкреслив Шнайдер-Детер.

А військове втручання Росії на Донбасі з метою нібито захисту російськомовного населення можна назвати «доктриною Путіна», яка, проте, не досягла там своєї мети.

Робота відомого німецького україніста Вінфріда Шнайдер-Детерса «Українські доленосні роки 2013-2019» вийшла німецькою мовою в березні 2021 року в берлінському науковому видавництві Berliner Wissenschafts-Verlag і складається з двох томів: «Народне повстання на Майдані взимку 2013/2014» та «Анексія Криму і війна на Донбасі». 

Протягом цього часу автор перебував в Україні та став безпосереднім свідком тих подій. Він використав величезну кількість джерел – від офіційних українських публікацій і наукових робіт до інтернет-видань та особистих бесід з учасниками подій.

Нагадаємо, що в Італії вийшла друком книга про етнографію та антропологію України, яку написала викладачка Неаполітанського університету ім. Федеріко II, українська вчена Тамара Михайляк.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1507
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду