Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»

Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»

20 Червня 2021
6147

Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»

6147
Його програма стала одним із символів гласності та перебудови.
Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»
Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»

У Москві помер тележурналіст, генеральний директор Суспільного телебачення Росії (СТР) Анатолій Лисенко. Йому було 84 роки. Як повідомили в пресслужбі СТР, пише «Радіо Свобода», причиною смерті стала «тривала хвороба».

Також російське видання Baza у своєму телеграм-каналі пише, що «у нього була коронавірусна інфекція». Це не офіційна інформація.

Хто такий Анатолій Лисенко?

Народився 1937 року у Вінниці. Лисенко працював на телебаченні з 1959 року – спершу як позаштатний автор і ведучий молодіжних програм, а потім як старший редактор Головної редакції програм для молоді Центрального телебачення. Брав участь в організації таких телепрограм, як «Що? Де? Коли?", «А ну-ка, девушки!", КВН. У 1987 році став керівником щотижневої програми «Погляд", що стала одним із символів перебудови й гласності.

У 1990-му році став гендиректором створеної тоді ж Всеросійської державної телевізійної і радіомовної корпорації (другою особою ВГТРК після її голови Олега Попцова) і залишався на посаді до 1996 року.

Потім працював в уряді Москви, був одним з творців каналу ТВ-Центр. ОТР очолив у 2012 році, з моменту її створення. Був лауреатом численних премій як в СРСР, так і в Росії, кавалером орденів; автор книг про тележурналістику.

Нагадаємо, що 19 червня волонтер Нік Будерацький написав на своїй Facebook-сторінці, що помер український письменник, блогер та військовий парамедик Святослав Волков, більший відомий як Gorky Look.

Фото: Анатолій Лисенко / «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6147
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду