detector.media
20.06.2021 16:10
Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»
Помер Анатолій Лисенко, автор програми «Взгляд»
Його програма стала одним із символів гласності та перебудови.

У Москві помер тележурналіст, генеральний директор Суспільного телебачення Росії (СТР) Анатолій Лисенко. Йому було 84 роки. Як повідомили в пресслужбі СТР, пише «Радіо Свобода», причиною смерті стала «тривала хвороба».

Також російське видання Baza у своєму телеграм-каналі пише, що «у нього була коронавірусна інфекція». Це не офіційна інформація.

Хто такий Анатолій Лисенко?

Народився 1937 року у Вінниці. Лисенко працював на телебаченні з 1959 року – спершу як позаштатний автор і ведучий молодіжних програм, а потім як старший редактор Головної редакції програм для молоді Центрального телебачення. Брав участь в організації таких телепрограм, як «Що? Де? Коли?", «А ну-ка, девушки!", КВН. У 1987 році став керівником щотижневої програми «Погляд", що стала одним із символів перебудови й гласності.

У 1990-му році став гендиректором створеної тоді ж Всеросійської державної телевізійної і радіомовної корпорації (другою особою ВГТРК після її голови Олега Попцова) і залишався на посаді до 1996 року.

Потім працював в уряді Москви, був одним з творців каналу ТВ-Центр. ОТР очолив у 2012 році, з моменту її створення. Був лауреатом численних премій як в СРСР, так і в Росії, кавалером орденів; автор книг про тележурналістику.

Нагадаємо, що 19 червня волонтер Нік Будерацький написав на своїй Facebook-сторінці, що помер український письменник, блогер та військовий парамедик Святослав Волков, більший відомий як Gorky Look.

Фото: Анатолій Лисенко / «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY