Стартувала робота премії «Високі стандарти журналістики – 2021»

Стартувала робота премії «Високі стандарти журналістики – 2021»

4 Червня 2021
2843

Стартувала робота премії «Високі стандарти журналістики – 2021»

2843
До кінця 2021 року експерти оголосять трійку найкращих журналістів України у трьох номінаціях.
Стартувала робота премії «Високі стандарти журналістики – 2021»
Стартувала робота премії «Високі стандарти журналістики – 2021»

Національна премія «Високі стандарти журналістики» розпочала свою роботу, цьогоріч відбудеться 5-та ювілейна церемонія.

Як повідомляється у пресрелізі премії, до кінця 2021 року експерти оголосять трійку найкращих журналістів України у трьох номінаціях:

  • «За сталий та якісний медійний проект/продукт»;
  • «За швидкий та якісний розвиток у професії»;
  • «За якісний регіональний/нішевий медійний проект».

«Кожного року відбувається часткова зміна експертної групи, зокрема долучаються переможці та номінанти короткого списку минулих років. Так до відбору переможців 2021 року приєдналася лауреатка 2020 року – телеведуча Мирослава Барчук», – розповідає засновник премії Віталій Ломакович.

Тож до експертної групи премії «Високі стандарти журналістики – 2021» увійшли: журналістка, телеведуча «Суспільного» Мирослава Барчук; головний редактор ділового новинного порталу Liga.net Борис Давиденко; шеф-редакторка інтернет-видання «Детектор медіа» Наталія Лігачова; журналіст, колумніст, телеведучий Павло Казарін; медіаексперт, медіадослідник «Львівського медіафоруму» Ігор Балинський; головний редактор та співзасновник інтернет-видання TEXTY.org.ua Роман Кульчинський; авторка медіамоніторингів інтернет-видання «Детектор медіа», медіаекспертка «Львівського медіафоруму» Зоя Красовська; головний редактор журналу «Локальна історія» Віталій Ляска; медіаексперт, виконавчий директор «Львівського медіафоруму» Юрій Опока.

«Цього року в межах Премії ми оголошуємо спецпроект – нагороду «За найкраще журналістське розслідування зловживань та корупції на ринку електричної енергії». Довгі, короткі списки та переможців у ній обиратимуть експерти неурядової організації Growford Institute, які є компетентними у цій сфері. Переможець отримає статуетку премії та грошову винагороду», – анонсує Віталій Ломакович.

За його словами, основна мета спецпроекту – збільшити кількість об’єктивних, аналітичних матеріалів про роботу галузі електроенергетики у медіа та привернути увагу громадськості до діяльності ринку електричної енергії. Адже паливно-енергетичний комплекс України був і залишається під політико-олігархічним впливом та є одним із найкорумпованіших секторів української економіки.

Традиційно відбір переможців відбуватиметься у три етапи. У вересні оголосять довгий список претендентів на перемогу, у листопаді – короткий. А переможців оголосять у грудні.

Премія «Високі стандарти журналістики» – це професійна відзнака, заснована Віталієм Ломаковичем у 2016 році. У 2020 році у номінації «За якісний регіональний/нішевий медійний проект» перемогло видання Крим.Реалії; у номінації «За швидкий і якісний розвиток у професії» кращою визнали редакторку Liga.Life Ірину Андрейців; переможницею у номінації «За сталий та якісний медійний проект/продукт» стала журналістка, телеведуча «Суспільного» Мирослава Барчук.

Фото: «Високі стандарти журналістики»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2843
Читайте також
06.06.2021 14:00
Детектор медіа
«Детектор медіа»
3 919
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду