Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила короткий список – 2021

Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила короткий список – 2021

2 Квітня 2021
2168

Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила короткий список – 2021

2168
Ім’я лауреата стане відомим під час урочистої церемонії 21 травня.
Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила короткий список – 2021
Премія імені Георгія Ґонґадзе оголосила короткий список – 2021

Капітула Премії імені Георгія Ґонґадзе визначила короткий список номінантів і номінанток на здобуття відзнаки. Як повідомляється у пресрелізі премії, до короткого списку увійшли Мирослава Барчук, Борис Давиденко, Марічка Паплаускайте.

Мирослава Барчук (1968) – журналістка, телеведуча. У професії з середини 1990-х. Працювала на «5 каналі», ТВі, «Еспресо», була редакторкою журналу Welcome to Ukraine. Нині є ведучою програми «Зворотний відлік» на Суспільному.

Борис Давиденко (1980) – журналіст, редактор. Працював в українському Forbes, був головним редактором аналітичної платформи VoxUkraine, нині очолює редакцію Ліга.net.

Марічка Паплаускайте (1988) – журналістка, редакторка. Співзасновниця видання The Ukrainians, головна редакторка онлайнового журналу Reporters; викладачка Школи журналістики Українського католицького університету, авторка репортажної книжки «Бог дивовжних людей та інших грішників».

До довгого списку номінантів на здобуття Премії імені Георгія Ґонґадзе цього року увійшли 18 українських журналістів і журналісток.

За умовами Премії, лише члени Капітули мають право номінувати журналістів на її здобуття.

До Капітули Премії цього року ввійшли: дружина Георгія Ґонґадзе, журналістка, головна редакторка і керівниця Української служби «Голосу Америки» Мирослава Ґонґадзе, президент Українського ПЕН, письменник Андрій Курков, журналістка, співзасновниця та власниця видання Українська правда Олена Притула, декан Києво-Могилянської Бізнес-Школи Олександр Саврук, меценат Премії та представник powered KMBS Alumni platform Максим Дядик, письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко, засновник Історичної правди та Музею-архіву преси, перший лауреат Премії імені Ґонґадзе Вахтанґ Кіпіані, публіцист, лауреат Премії Ґонґадзе Павло Казарін, керівник Київського бюро Радіо Свобода Інна Кузнецова.

Ім’я лауреата стане відомим під час урочистої церемонії 21 травня. Цього дня Георгію Ґонґадзе мало виповнитися 52 роки.

Претендувати на Премію можуть лише журналісти, які працюють в Україні і які протягом останніх 5 років лишалися в професії. Сума винагороди для лауреата — сто тисяч гривень.

Премія імені Георгія Ґонґадзе була заснована року Українським ПЕН у партнерстві з Києво-Могилянською Бізнес-Школою, powered KMBS Alumni platform та виданням Українська правда. Лауреатами Премії були Вахтанґ Кіпіані (2019), Павло Казарін (2020). 

Генеральним медіапартнером виступає Суспільне мовлення України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду