В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра

В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра

19 Березня 2021
2797
19 Березня 2021
11:27

В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра

2797
Михайло Шпір є в списках «Миротворець» як «провокатор і антиукраїнський пропагандист».
В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра
В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра

В Івано-Франківську Служба безпеки України 18 березня провела обшук у блогера, колишнього редактора журналів «Сноб» та «Золота каста» Михайла Шпіра. Про повідомив «Укрінформ» з посиланням на пресцентр СБУ.

Обшуки підтвердив і сам Шпір. «Прямо зараз тупі свині з СБУ проводять обшуки за всіма моїми адресами. Залякують літніх батьків. Ну ок, країна гідності», – написав він у Instagram.

СБУ не уточнила, у межах якого провадження проводила слідчі дії.

Як пише «Новинарня», Михайло Шпір знімав антиукраїнські відео, у яких фактично повторював наративи Кремля. У 2009 році Шпір редактором журналів «Сноб» та «Золота каста». З 2017 року він є в списках «Миротворець» як «провокатор і антиукраїнський пропагандист». Був уповноваженою особою партії «Опозиційної платформи – За життя» під час парламентських виборів у 52-му окрузі на Донеччині.

На День Незалежності у 2020 році прогулювався Івано-Франківськом і нецензурно лаяв ветеранів російсько-української війни та місцевих мешканців. У серпні того ж року Шпіра побили у Львові за образливі вислови щодо українців. Після цього він виїхав до Москви, де зараз і проживає.

Фото: Новинарня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2797
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду