detector.media
19.03.2021 11:27
В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра
В Івано-Франківську СБУ провела обшук у блогера Шпіра
Михайло Шпір є в списках «Миротворець» як «провокатор і антиукраїнський пропагандист».

В Івано-Франківську Служба безпеки України 18 березня провела обшук у блогера, колишнього редактора журналів «Сноб» та «Золота каста» Михайла Шпіра. Про повідомив «Укрінформ» з посиланням на пресцентр СБУ.

Обшуки підтвердив і сам Шпір. «Прямо зараз тупі свині з СБУ проводять обшуки за всіма моїми адресами. Залякують літніх батьків. Ну ок, країна гідності», – написав він у Instagram.

СБУ не уточнила, у межах якого провадження проводила слідчі дії.

Як пише «Новинарня», Михайло Шпір знімав антиукраїнські відео, у яких фактично повторював наративи Кремля. У 2009 році Шпір редактором журналів «Сноб» та «Золота каста». З 2017 року він є в списках «Миротворець» як «провокатор і антиукраїнський пропагандист». Був уповноваженою особою партії «Опозиційної платформи – За життя» під час парламентських виборів у 52-му окрузі на Донеччині.

На День Незалежності у 2020 році прогулювався Івано-Франківськом і нецензурно лаяв ветеранів російсько-української війни та місцевих мешканців. У серпні того ж року Шпіра побили у Львові за образливі вислови щодо українців. Після цього він виїхав до Москви, де зараз і проживає.

Фото: Новинарня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY