У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа

У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа

24 Листопада 2020
2284
24 Листопада 2020
10:55

У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа

2284
Іншим законопроєктом хочуть заборонити погрожувати та шукати держслужбовців в соцмережах.
У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа
У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа

Національна асамблея Франції (нижня палата парламенту) 24 листопада може ухвалити законопроєкт про безпеку, яким хоче розширити повноваження поліції та обмежити публікацію даних правоохоронців в соцмережах та медіа. Про це повідомляє Financial Times.

Зокрема, цим законопроєктом прагнуть заборонити публікувати в ЗМІ та соціальних мережах імена та фото, за якими можна ідентифікувати поліцейського чи жандарма «з метою заподіяння їм фізичної чи психологічної шкоди». Законопроєкт передбачає покарання – рік позбавлення волі чи штраф у 45 тисяч євро.

Французькі журналісти та редактори, ліві та ліберальні політики виступили проти ухвалення законопроєкту. Крім того, противники законопроєкту, які протестували минулого тижня, вважають, що справжньою метою цього документу є перешкоджання висвітленню в ЗМІ частих випадків жорстокості з боку поліції.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін відкинув ці звинувачення. «Журналіст або громадянин, який знімає поліцейську операцію, звичайно, може продовжувати це робити. З іншого боку, ті, хто супроводжує свої зображення закликом до насильства, розповсюджуючи імена та адреси наших поліцейських, більше не зможуть цього зробити», – написав він у Twitter.

У відповідь на критику до законопроєкту внесли зміни – журналістам дозволили розголошувати індивідуальні номери поліцейських.

Крім того, інший законопроєкт, спрямований на боротьбу з «ісламістським сепаратизмом», передбачає заборону на погрози держслужбовцям та їх ідентифікацію в соцмережах.

Нагадаємо, 17 жовтня 2020 року у Франції вбили та обезголовили вчителя, який показав карикатури на пророка Мухаммеда під час лекції про свободу слова. У вбивстві звинувачують 18-річного чеченця, який народився в Москві. Після вбивства президент Франції Еммануель Макрон виступив проти «ісламського сепаратизму» та запропонував боротися з політичним ісламізмом у школах, державних установах тощо.

Фото: Kiran Ridley / Getty

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2284
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду