detector.media
24.11.2020 10:55
У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа
У Франції хочуть заборонити публікувати фото та імена поліцейських у медіа
Іншим законопроєктом хочуть заборонити погрожувати та шукати держслужбовців в соцмережах.

Національна асамблея Франції (нижня палата парламенту) 24 листопада може ухвалити законопроєкт про безпеку, яким хоче розширити повноваження поліції та обмежити публікацію даних правоохоронців в соцмережах та медіа. Про це повідомляє Financial Times.

Зокрема, цим законопроєктом прагнуть заборонити публікувати в ЗМІ та соціальних мережах імена та фото, за якими можна ідентифікувати поліцейського чи жандарма «з метою заподіяння їм фізичної чи психологічної шкоди». Законопроєкт передбачає покарання – рік позбавлення волі чи штраф у 45 тисяч євро.

Французькі журналісти та редактори, ліві та ліберальні політики виступили проти ухвалення законопроєкту. Крім того, противники законопроєкту, які протестували минулого тижня, вважають, що справжньою метою цього документу є перешкоджання висвітленню в ЗМІ частих випадків жорстокості з боку поліції.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін відкинув ці звинувачення. «Журналіст або громадянин, який знімає поліцейську операцію, звичайно, може продовжувати це робити. З іншого боку, ті, хто супроводжує свої зображення закликом до насильства, розповсюджуючи імена та адреси наших поліцейських, більше не зможуть цього зробити», – написав він у Twitter.

У відповідь на критику до законопроєкту внесли зміни – журналістам дозволили розголошувати індивідуальні номери поліцейських.

Крім того, інший законопроєкт, спрямований на боротьбу з «ісламістським сепаратизмом», передбачає заборону на погрози держслужбовцям та їх ідентифікацію в соцмережах.

Нагадаємо, 17 жовтня 2020 року у Франції вбили та обезголовили вчителя, який показав карикатури на пророка Мухаммеда під час лекції про свободу слова. У вбивстві звинувачують 18-річного чеченця, який народився в Москві. Після вбивства президент Франції Еммануель Макрон виступив проти «ісламського сепаратизму» та запропонував боротися з політичним ісламізмом у школах, державних установах тощо.

Фото: Kiran Ridley / Getty

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY