У Криму журналіста арештували за нібито нецензурну лайку в громадському місці

У Криму журналіста арештували за нібито нецензурну лайку в громадському місці

20 Листопада 2020
1413
20 Листопада 2020
13:00

У Криму журналіста арештували за нібито нецензурну лайку в громадському місці

1413
За словами журналіста, він намагався привернути увагу «заступника мера Ялти» до несанкціонованої торгівлі.
У Криму журналіста арештували за нібито нецензурну лайку в громадському місці
У Криму журналіста арештували за нібито нецензурну лайку в громадському місці

У місті Ялта в окупованому Росією Криму на три доби арештували редактора газети «Ялта» Сергія Сардика за нібито нецензурну лайку в громадському місці. Про це пише «Крим.Реалії» з посиланням на місцевих активістів і блогерів.

За інформацією «Аргументов недели. Крым», інцидент стався 7 листопада, коли Сергій Сардико, зустрівши «заступника мера Ялти», намагався привернути увагу до несанкціонованої торгівлі. За словами журналіста, чоловіки, які супроводжували посадовця, намагалися перервати розмову та відштовхували його. Пізніше один із цих чоловіків написав заяву в поліцію, і знайшлися троє свідків «правопорушення». Сергій Сардико розповів, що ніколи не послуговується брудною лайкою, а тому вважає звинувачення наклепом і помстою за його критику бездіяльності «адміністрації» Ялти.

Блогер Олександр Таліпов цитує поліцейський протокол, що «7 листопада 2020 року о 18:00 громадянин Сардико С.А. перебував у громадському місці, … у присутності громадян висловлювався грубою нецензурною лайкою, образливо чіплявся до громадян, чим висловлював явну неповагу до суспільства і порушив громадський порядок, тобто здійснив правопорушення, що передбачає адміністративну відповідальність».

Олександр Таліпов написав, що Сергій Сардико «інтелігентна людина, зі своїми заскоками і принципами, яка підтримує курс президента Росії… Для мене стало шоком, що сьогодні йому дали три доби арешту за мат у громадському місці».

За даними «Крим.Реалії», увечері 19 листопада в Ялті відбувся суд, який присудив журналістові три доби адміністративного арешту, після чого журналіста кудись відвезли. Де саме він перебуває зараз, невідомо. За непідтвердженою інформацією, він відбуває арешт у сусідньому з Ялтою місті Алушта.

Нагадаємо, станом на 2 листопада 2020 року Росія незаконно утримує дев’ятьох громадянських журналістів й активістів «Кримської солідарності».

3 листопада в окупованому Криму біля «Кримського гарнізонного військового суду» російські силовики затримала двох кореспондентів «Кримської солідарності» та інтернет-видання «Грани.ру».

Фото: фейсбук Сергія Сардика

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1413
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду