СБУ відкрила провадження через карту України без Криму у блозі Шарія

СБУ відкрила провадження через карту України без Криму у блозі Шарія

7 Листопада 2020
3362
7 Листопада 2020
12:50

СБУ відкрила провадження через карту України без Криму у блозі Шарія

3362
Блогер заявив, що «пусть СБУ йде на **й», але обкладинку до відео із картою України змінив.
СБУ відкрила провадження через карту України без Криму у блозі Шарія
СБУ відкрила провадження через карту України без Криму у блозі Шарія

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо політика та блогера Анатолія Шарія після запиту народного депутата Олексія Гончаренка («ЄС»). Про це нардеп повідомив у Facebook

«СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія через посягання на територіальну цілісність України. Прийшла відповідь з СБУ на моє звернення з вимогою надати правову оцінку діям Анатолія Шарія, який опублікував відео на YouTube з превью, де карта України була без Криму та частини Луганської і Донецької областей», - написав Олексій Гончаренко. 

В опублікованому документі повідомляється, що ведеться досудове розслідування по ч.1 ст.110 ККУ – «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

«Отже, СБУ відкрила на мене справу за тяжкою статтею "Посягання на територіальну цілісність України". Стаття передбачає 10-15 років ув'язнення. Справу відкрито... за картинку до ролика на Ютуб. Я думаю, це дуже добре. Чому - потім скажу. Давайте більше», - прокоментував ситуацію Шарій у телеграм-каналі.

Також він дав коментар телеграм-каналу журналіста Андрія Павловського PavlovskyNews, в якому вилаявся на СБУ та заявив, що «новини з недодержави його давно не дратують, але неабияк веселять».

Водночас наразі обкладинку до відео, на яке поскаржився до СБУ нардеп Гончаренко, вже змінено. Тепер на ній зображена Україна із Кримом та Донбасом.

Раніше п’ятий президент України Петро Порошенко виграв суд у Шарія, якого назвав «не українським журналістом». Блогеру відмовили в позові про захист честі, гідності та ділової репутації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3362
Читайте також
05.07.2020 13:00
Ярослав Зубченко
12 662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду