Ольга Айвазовська пішла з ефіру Прямого каналу після суперечки з екснардепом Бригинцем (ДОПОВНЕНО)

Ольга Айвазовська пішла з ефіру Прямого каналу після суперечки з екснардепом Бригинцем (ДОПОВНЕНО)

26 Жовтня 2020
28719

Ольга Айвазовська пішла з ефіру Прямого каналу після суперечки з екснардепом Бригинцем (ДОПОВНЕНО)

28719
Колишній нардеп питав про задокументовані докази того, що частина людей не пішла на місцеві вибори через погіршення епідситуації із коронавірусом.
Ольга Айвазовська пішла з ефіру Прямого каналу після суперечки з екснардепом Бригинцем (ДОПОВНЕНО)
Ольга Айвазовська пішла з ефіру Прямого каналу після суперечки з екснардепом Бригинцем (ДОПОВНЕНО)

Голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська залишила ефір токшоу «Ситуація» на Прямому каналі після суперечки з іншим гостем студії - колишнім народним депутатом Олександром Бригинцем. 

Під час ефіру обговорювали низьку явку на місцевих виборах в Україні 25 жовтня - вона склала майже 37 %, що на 10 % менше, ніж на виборах 2015 року.

Екснардеп Тарас Чорновол висловив думку, що низька явка є резльтатом дій чинної влади.

«Ще місяць чи півтора тому всі соціологічні агенції заявляли, що явка на вибори буде 72-78%. І що сталося? За цей місяць кардинальних змін не відбулося, але дещо все-таки було. По-перше, люди, які хиталися, а соціологам сказали, що підуть. Для цих людей відчуття втрати змісту виборів, небажання, щоб тебе використали, для них це було важливим. Це люди, на мій погляд, які голосували за Володимира Зеленського і за його політичну силу в минулому році. Багато з них не пішли. Але рикошетом це вдарило по всіх, хто взагалі розраховує на якісь зміни. А низька явка може законсервувати цей процес. І оцей рікошет по тих, хто хоче змін, воно теж своє зіграло», - сказав Чорновол.

Також він сказав, що ініціатива з президентським опитуванням була зневажливою по відношенню до виборців.

«Абсолютно дурна політтехнологія, яка була спрямована на людей як на ідіотів – оці 5 питань, це дуже зневажливо. Вони вирішили, що це спрацює, що це підніме явку. Але вони цим зробили відтік. Я думаю, що значна частина з тих, хто попередньо планував піти, після того, як з них почали робити ідіотів таких, теж махнули рукою і відчули певну образу. Стимульоване владою розчарування призвело до таких варіантів. Тому велетенська кількість колишніх меріыв залишилась саме через те, що певна зневіра у змінах рікошетом вдарила по всіх результатах виборів», - вважає Тарас Чорновол.

Ольга Айвазовська, у свою чергу, нагадала присутнім у студії, що люди не йшли на дільниці також через зростання темпів поширення коронавірусної інфекції.

«Не забуваємо про фактор коронавірусу, пандемії, карантину, комунікації останнього 1,5 тижня про те, що не забезпечені приміщення для голосування, що це небезпечно, що центральна влада не надала ресурси і таке інше. Давайте не маніпулювати», - сказала голова «Опори».

На її слова екснардеп Олександр Бригинець зазначив, що «у супермаркетах і метро люди не бояться коронавірусу», та заявив, що пані Ольга нібито теж маніпулює.

«Це профанація – стверджувати, що тут є виключно політичний аспект. Якщо ми зараз тут займаємось політичною профанацією, я звідси йду. Тому що явка на виборах будь-яких в світі зараз знижується за рахунок впливу пандемії коронавірусу. І останнього тижня показники понад 7 тисяч за добу – вони дуже показові», - відповіла Ольга Айвазовська.

Олександр Бригинець перебив її, запитавши, чи є в неї документальні докази, що є зв'язок між явкою на виборах та пандемією. Ольга Айвазовська задала йому зістрічне питання, чи є в нього результати опитування, що люди не пішли голосувати саме через політичні фактори.

«У вас є докази документальні, що це пов'зано? Ви проводили якесь опитування? Тоді чому ви кажете, що те, що кажу я чи каже Тарас – це дурниця, а те, що ви, - це розумно?» - сказав Бригинець. 

На цих його словах пані Ольга залишила студію. Ведуча оголосила, що редактори спробують повернути гостю, проте цього не сталось.

ДОПОВНЕНО: За даними групи «Рейтинг»: 20% з тих, хто не голосував на виборах головною причиною назвали стан здоров’я, 19% – через те, що не проживають за місцем прописки, 15% – зайняті в день виборів, 14% – не знали, за кого голосувати, для 12% – вибори нецікаві, 10% – через пандемію коронавірусної інфекції, уУ 4% немає виборів у їхньому місті/селі, ще 4% – відсутні у списках.

Раніше Ольга Айвазовська заявила, що не можна довіряти результатам опитування, яке ініціював президент Володимир Зеленський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28719
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
1268 дн. тому
Так ганьбити ім'я свого великого батька неприпустимо (я про Тараса). Колись він був ланцюговим псом Януковича, тепер служить іншому хазяїну. Тьфу, паскуда! На цьому каналі взагалі тільки недолюдки збираються. На жаль, усі ці псевдо патріоти фактично доєдналися до зусиль проросійських ЗМІ. Вони не змогли змиритися з власною поразкою на виборах президента і парламенту, і нещадно розганяли посил про зраду України Зе-командою і зрощували у суспільстві ненависть до Зеленського і його команди. Ядерний електорат (а насправді, ватяна паства) цих політсил так ніколи і не зрозуміє, що така стратегія і є зрадою інтересів держави Україна. Така стратегія не принесла бажаних результатів ЄС, Голосу і Батьківщині, натомість, посприяла перемозі проросійських і мерських (читай, кримінальних) партій. Я далекий від думки, що Голос і Батьківщина свідомо допомагали ОПЗЖ і діючим мерам. Чого не можу сказати про ЄС і, особливо про її лідера Порошенка, який привів у велику політику Медведука, сприяв безперешкодному зростанню його бізнесу, зробив його своїм спільником і посередником у спілкуванні з Путіним, забезпечив можливість безперешкодних візитів до країни Моксель. Завжди вважав, і тепер ще раз переконався, що Порошенко і Медведчук діють спільно у розподілі України, її електорату, матеріальних та фінансових ресурсів. Поза всяким сумнівом, тільки ОПЗЖ зможе забезпечити зростання статків Порошенка і його оточення, так само, як за своєї каденції Порошенко забезпечив зростання статків і впливу Медведчука. У цих обидвох немає нічого святого. І якщо Медведчук щирий у своїх уподобаннях і любові до руSSкого міра, то Порошенко і уся його родина (і що показово - нащадки) - це верх цинізму і зразок наруги над українством, це ракова пухлина на тілі України. Він став першим президентом України, який досяг олігархічного консенсусу, очолив глибинну державу (deep state) і її глибинний парламент.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду