detector.media
26.10.2020 16:48
Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації
Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації
Держпідприємство зобов’язали повторно розглянути запит журналістки видання.

Волинський окружний адміністративний суд 16 жовтня задовольнив позов про доступ до інформації журналістки громадської організації «Центр журналістських розслідувань "Сила правди"» Оксани Ковальчук (псевдонім Оксана Петрук) до Державного підприємства «Городоцьке лісове господарство». Про це видання повідомило 24 жовтня.

Журналістка в липні 2020 року готувала розслідування «Тіньовий автопарк головного лісівника Волині Олександра Кватирка». У межах роботи над матеріалом вона запитала в підприємства інформацію про купівлю та утримання автомобіля Volkswagen Amarok. Держпідприємство «Городоцьке лісове господарство» відмовилося відповідати на запит, тому пані Ковальчук подала до суду позов.

Представники лісгоспу намагалося переконати суд, що не можуть надати інформацію, бо не документують її. Попри це, суд визнав протиправними їх дії та зобов’язав повторно розглянути запит, а також – надати вичерпну інформацію про авто Volkswagen Amarok.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року журналістка громадської організації «Центр журналістських розслідувань "Сила правди"» Оксана Ковальчук (псевдонім Оксана Петрук) звернулась до Волинського окружного адміністративного суду через відмову Державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» надати копії договорів з приватними охоронцями та громадськими формуваннями. За її даними, впродовж 2016-2017 років це підприємство витратило на приватних охоронців майже півмільйона гривень. У січні 2019 року Волинський окружний адмінсуд відмовив журналістці в задоволені позову.

Фото: Сила правди

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY