Ексжурналістка Анна Коваленко очолила Чернігівську ОДА

Ексжурналістка Анна Коваленко очолила Чернігівську ОДА

15 Жовтня 2020
2491

Ексжурналістка Анна Коваленко очолила Чернігівську ОДА

2491
Володимир Зеленський офіційно представив нову голову ОДА та вручив їй посвідчення.
Ексжурналістка Анна Коваленко очолила Чернігівську ОДА
Ексжурналістка Анна Коваленко очолила Чернігівську ОДА

Колишня заступниця керівника Офісу президента України, ексжурналістка «Радіо Ера», Ukrlife TV та «Цензор.нет» Анна Коваленко очолила Чернігівську обласну державну адміністрацію.

Указ про її призначення президент України Володимир Зеленський підписав 13 жовтня 2020 року.

Під час робочої поїздки на Чернігівщину 15 жовтня він офіційно представив нову голову ОДА громаді області та вручив їй посвідчення. «Вона буде єдиною в Україні жінкою, яка очолює область. Дедалі більше жінок будуть ставати головами обласних державних адміністрацій. Я вважаю, що це дуже важливо. Для всіх українців важливо, щоб людина була порядна, щоб вона була чесна і професійна. Я вважаю, що саме ця людина є такою», – сказав президент, передає ОПУ. 

Фото: ОПУ

Нагадаємо, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко подав у відставку 12 вересня 2020 року через неможливість «впливати на кадрову політику та формувати склад кандидатів до обласної ради».

28 вересня 2020 року Кабмін на позачерговому засіданні підтримав проєкт указу президента України про призначення Анни Коваленко на посаду голови Чернігівської ОДА.

Анна Коваленко – у минулому журналістка «Радіо Ера», Ukrlife TV, «Цензор.нет», заступниця директора зі зв’язків з громадськістю видавничого дому «Антиквар».

Вона народилася 5 травня 1991 року в м. Буча Київської області. Здобула ступінь магістра театрознавства у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. Прослухала курс «Військове командування та гуманітарне право» Женевського центру політики безпеки (GСSР) в Женеві, Швейцарія. Наразі – аспірант Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління». Дисертаційне дослідження «Демократичний цивільний контроль над розвідкою і контррозвідкою в Україні».

Пані Коваленко була радницею міністра інформаційної політики України, членкинею комітету, відповідального за відновлення теле- та радіомовлення на територіях проведення АТО. Керувала проєктом «Стратегічне лідерство: система безпеки та оборони України» у Києво-Могилянській бізнес-школі (KMBS). Працювала експерткою Інституту Джорджа Кеннана, Wilson Center, (м. Вашингтон, округ Колумбія, США).

Також вона була радницею голови Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України. Консультанткою парламентського Комітету з питань оборони та безпеки України. Членкинею клубу дипломатичного представництва офісу зв'язку НАТО в Україні «Жінки на чолі реформ». Під час Революції Гідності – командирка 39-ї сотні Самооборони Майдану. Також була радницею трьох міністрів оборони.

На позачергових парламентських виборах у 2019 році стала народною депутаткою від партія «Слуга народу», проте згодом склала мандат. 4 вересня 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Анну Коваленко заступницею керівника Офісу президента Андрія Богдана. 22 квітня 2020 року президент звільнив її з посади заступниці керівника ОПУ, а замість неї призначили Романа Машовця.

Фото: Анна Коваленко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2491
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду