У Нагірному Карабаху отримали поранення журналісти Le Monde та вірменських каналів

У Нагірному Карабаху отримали поранення журналісти Le Monde та вірменських каналів

1 Жовтня 2020
1516

У Нагірному Карабаху отримали поранення журналісти Le Monde та вірменських каналів

1516
Під обстріл потрапили також журналісти AFP та російського телеканалу «Дождь».
У Нагірному Карабаху отримали поранення журналісти Le Monde та вірменських каналів
У Нагірному Карабаху отримали поранення журналісти Le Monde та вірменських каналів

У Нагірному Карабаху 1 жовтня під час обстрілу отримали поранення двоє журналістів французького видання Le Monde, репортери вірменських телеканалів 24News.am і Armenia TV. Про це повідмили Le Monde та видання «Вірменський єдиний інформаційний центр» при уряді Вірменії. 

Журналісти Le Monde приїхали в місто Мартуні, щоб висвітлювати конфлікт між Вірменією та Азербайджаном. Унаслідок обстрілу вони отримали поранення, їх відвезли до місцевої лікарні в Степанакерті. Один з репортерів знаходиться у важкому стані – йому роблять операцію.

24News.am підтвердив, що журналіст каналу Севак Вардумян отримав осколкове поранення спини, зараз він почувається нормально.

Крім того, під обстріл потрапили журналісти агентства Agence France-Presse (AFP) та російського телеканалу «Дождь».

«Дождь» уточнив, що під обстріл потрапив заступник головного редактора каналу Дмитро Еловський, він не постраждав і знаходиться в бомбосховищі.

Уряд Вірменії звинуватив в обстрілі Азербайджан. «Унаслідок обстрілу військовими Азербайджану отримали поранення двоє репортерів з видання Le Monde (громадяни Франції) у Мартуні в Арцаху. Їх транспортують до міської лікарні. У групі були й інші журналісти», – йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ Азербайджану не відреагувало на ці закиди. Відомство лише запостило допис Armenian Occupation Watch, спільного проєкту Armenia of International Law та Human Rights, у якому Збройні сили Вірменії звинувачують у нападах на місцевих та іноземних журналістів.

Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства.

Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах. Після цього він оголосив воєнний стан та мобілізацію. Згодом парламент Азербайджану ухвалив постанову про воєнний стан.

Нагірний Карабах — це спірна територія між Вірменією та Азербайджаном. Після розпаду СРСР регіон увійшов до міжнародно визнаних кордонів Азербайджану, але від того часу фактично контролюється Вірменією, оскільки населення регіону переважно вірменське.

Фото: Главком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1516
Читайте також
15.10.2020 16:30
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
5 732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду