Департамент комунікацій НБУ очолила Галина Калачова

Департамент комунікацій НБУ очолила Галина Калачова

9 Вересня 2020
2359

Департамент комунікацій НБУ очолила Галина Калачова

2359
Вона розвиватиме комунікацію регулятора зі ЗМІ та керуватиме системою інформаційних каналів банку.
Департамент комунікацій НБУ очолила Галина Калачова
Департамент комунікацій НБУ очолила Галина Калачова

Правління Національного банку України 8 вересня визначило переможницю конкурсу на посаду директора Департаменту комунікацій НБУ, нею стала журналістка та редакторка Галина Калачова. Про це регулятор повідомив 9 вересня.

До сфери її компетенції належатиме:

  • управління, координація та розвиток системи комунікацій Національного банку із засобами масової інформації;
  • управління системою інформаційних каналів центрального банку та її розвиток;
  • координація та реалізація просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення фінансової культури та обізнаності громадян України.

Галина Калачова із серпня 2020 року працювала в Національному банку на посаді керівниці з питань стратегічних комунікацій та виконувала обов’язки директора Департаменту комунікацій. До призначення в НБУ вона майже 11 років працювала в ділових та фінансових ЗМІ: у 2017–2020 роках – у інформаційно-аналітичній платформі VoxUkraine (керівницею проєкту Budget Watchdog та редакторкою проєкту VoxConnector); у 2014–2020 роках – заступницею головного редактора видання «Економічна правда»; у 2009–2014 роках була кореспонденткою журналу «Експерт Україна» та «Экономические известия». Має досвід викладання в межах навчальних програм Центру вдосконалення економічної журналістики KSE.

Нагадаємо, із 3️ серпня 2020 року з посади директорки Департаменту комунікацій Національного банку України за власним бажанням звільнилась Наталія Бондаренко. 4 серпня НБУ оголосив конкурс на цю посаду.

Раніше, 1 липня, голова Національного банку Яків Смолій повідомив, що подав президенту Володимиру Зеленському заяву про звільнення за власним бажанням. Це рішення він поясним «систематичним політичним тиском» на НБУ. Наступного дня парламент його звільнив. Виконує обов'язки керівника регулятора перша заступниця Катерина Рожкова. 7 липня Яків Смолій написав прощальний лист журналістам, у якому подякував за спільну роботу, принциповість, дотримання професійних стандартів, людяність та небайдужість.

Фото: Економічна правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2359
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду