Авторів у попурі на День Незалежності не вказали через «технічні обмеження» – Офіс президента

Авторів у попурі на День Незалежності не вказали через «технічні обмеження» – Офіс президента

8 Вересня 2020
2511

Авторів у попурі на День Незалежності не вказали через «технічні обмеження» – Офіс президента

2511
В ОПУ кажуть, що артисти виступали безкоштовно, а на квіти та іншу продукцію витратили 110 тисяч гривень.
Авторів у попурі на День Незалежності не вказали через «технічні обмеження» – Офіс президента
Авторів у попурі на День Незалежності не вказали через «технічні обмеження» – Офіс президента

Офіс президента України повідомив, що авторів пісень, які використали в святковому попурі до Дня Незалежності України, не вказали під час трансляції через «певні технічні обмеження телевізійного мовлення». Про це ОПУ повідомив у відповідь на запит «Українсько правди».

«Відсутність зазначення імен авторів і джерел запозичення під час трансляції попурі була пов’язана із певними технічними обмеженнями телевізійного мовлення. Однак, повна версія номеру із зазначенням імен авторів була оприлюднена на офіційних ресурсах Офісу президента України», – йдеться в повідомленні.

В Офісі сказали, що режисеркою попурі «Музична історія Незалежності» стала українська Катерина Царик, «мешап» (змішування творів) та аранжування робив співак Monatik. Вони та інші виконавці, за словами ОПУ, взяли участь у святкуванні безкоштовно.

Державне управління справами витратило 110 тисяч гривень «на виготовлення та доставку квіткових композицій, протокольної та сувенірної продукції».

Нагадаємо, у День Незалежності, 24 серпня 2020 року, під час урочистостей на Софійській площі в Києві низка артистів виконала попурі з пісень українських виконавців: прозвучали уривки з композицій «Бумбокса», «Океана Ельзи», «Тартака», ТНМК, Наталії Могилевської, Олександра Пономарьова, гурту «Время и стекло», Олі Полякової, Джамали, The Hardkiss тощо. Цей виступ нібито ілюстрував здобутки української музичної культури за роки незалежності.

Екслідер гурту Тартак Олександр Положинський, продюсер «Бумбоксу» Олексій Согомонов та менеджерка «Океану Ельзи» Вікторія Хоменко повідомили, що не давали згоду на використання своїх пісень.

У законі України «Про авторське право і суміжні права» дозволено «використання правомірно оприлюднених літературних, художніх, музичних та інших творів для створення на їх основі іншого твору в жанрі літературної, музичної або іншої пародії, попурі або карикатури». 

Автори пісень не були вказані під час трансляції 24 серпня, їх додали лише в новому відео, яке 27 серпня «для дотримання вимог законодавства» опублікував Офіс президента. ОПУ сказав, що не порушив закону про авторські права, коли використав у святковому попурі до Дня Незалежності України пісні без згоди артистів. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2511
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мария
1297 дн. тому
Ворье зелупское только и знает, что комуниздить слоганы, идеи, проекты (у китайцев украли ТЕО дороги вокруг Киева), песни... и врать, врать, врать, тьфу, быдлота
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду