«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»

«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»

16 Серпня 2020
7342

«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»

7342
А після інавгурації - самопроголошеним президентом.
«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»
«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»

Видання «Українська правда», «Європейська правда» та «Історична правда» будуть називати Олександра Лукашенка «в.о. президента» Білорусі. Про це повідомив 16 серпня у Facebook cпівредактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко.

«Слова мають значення. У тому числі щодо Лукашенка. Тому дозвольте зробити оголошення. "Європейська правда" та "Українська правда" спільно домовилися привести у відповідність до реалій те, як ми позначаємо у новинах білоруського правителя. Відсьогодні у наших виданнях він буде згадуватися як особа, "що виконує обов'язки президента Білорусі". Після інавгурації - статус Олександра Лукашенка, звісно ж, зміниться на "самопроголошений"», - зазначив він.

Пізніше Сергій Сидоренко додав, що до ініціативи приєдналась «Історична правда».

Він розповів, що старі новини редагувати не будуть, а нове позначення стосуватиметься подальших текстів. Також журналіст закликав інші видання приєднуватись до цієї ініціативи.

«Коли у міжредакційному чаті з'явилася ця ідея, її підтримали одноголосно і спільно допрацювали. Було нуль заперечень», - зазначив Сидоренко.

Зазначимо, що зі схожею ініціативою виступила російська «Новая газета» 15 серпня.

«Із сьогоднішнього дня ми підписуємо Олександра Лукашенка самопроголошеним президентом Білорусі. Цього разу білоруська влада не змогли навіть "правдоподібно" сфальсифікувати результати виборів. Наш дата-відділ з'ясував, що протоколів без намальованого результату залишається всього лише 17%. А після виключення тільки найгрубіших фальсифікацій за Лукашенка залишається не більш 43% голосів. Погодьтеся, це дуже мало, щоб вважатися обраним президентом», - заявили у виданні.

Раніше НВ дозволило безкоштовно використовувати свою обкладинку з портретом «кривавого Лукашенка».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7342
Читайте також
10.08.2020 15:53
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
6 109
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А_vi
1340 дн. тому
Тут один комментатор сказал: «Любят» - серьезно? Да за что? Эта сволота - враг своего же народа. На днях омон хватал людей на улицах, их закрывали в камерах и зверски над ними издевались, пытки над мирными людьми. Человеческая жизнь для него - ничто. А должна быть ценностью. Вы его выступления слышали? Это выступления самовлюбленного слабрумного преступника, который поливает грязью и не уважает свой народ. За что любить этого выродка? Завтра вас схватят и будут пытать или вашего просто потому что так можно, система позволяет - будете «любить»?
Жора
1340 дн. тому
Вот придурки, ВО, ТВО как не называй, народ Бело Руськии сделал свой выбор однозначно и бесповоротно.Можете истерить сколько угодно. Все кто хоть раз был в Белоруссии знает о том, что подавляющее большинство граждан поддерживают, а скорее даже очень любят Лукашенко.
YURIY KARAS
1340 дн. тому
НЕ ВІРНО НАЗИВАТИ ЛУКАШЕНКО В.О.ОСКІЛЬКИ ВІН ЦІ В.О. БУДЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ НЕ ПО ЗАКОНУ КОНСТИТУЦІЇ БІЛОРУСЬ.ВІРНО ЙОГО НАЗИВАТИ: НЕЗАКОННО В.О.
Сергій
1340 дн. тому
Непогано було б щоб цю ініціативу підтримали і офіційні чинники та видання України.
Юный техник
1340 дн. тому
Вот зачем вы лезете во внутренние дела другой страны? Это вы так решили - В О ? У вас здесь делать нечего?
БОБА
1340 дн. тому
«УкраДІнська правда», «Євро-пейс-ська» та «ІстЕрична»...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду