detector.media
16.08.2020 11:48
«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»
«Українська правда», «Європейська» та «Історична» будуть називати Лукашенка «в.о. президента»
А після інавгурації - самопроголошеним президентом.

Видання «Українська правда», «Європейська правда» та «Історична правда» будуть називати Олександра Лукашенка «в.о. президента» Білорусі. Про це повідомив 16 серпня у Facebook cпівредактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко.

«Слова мають значення. У тому числі щодо Лукашенка. Тому дозвольте зробити оголошення. "Європейська правда" та "Українська правда" спільно домовилися привести у відповідність до реалій те, як ми позначаємо у новинах білоруського правителя. Відсьогодні у наших виданнях він буде згадуватися як особа, "що виконує обов'язки президента Білорусі". Після інавгурації - статус Олександра Лукашенка, звісно ж, зміниться на "самопроголошений"», - зазначив він.

Пізніше Сергій Сидоренко додав, що до ініціативи приєдналась «Історична правда».

Він розповів, що старі новини редагувати не будуть, а нове позначення стосуватиметься подальших текстів. Також журналіст закликав інші видання приєднуватись до цієї ініціативи.

«Коли у міжредакційному чаті з'явилася ця ідея, її підтримали одноголосно і спільно допрацювали. Було нуль заперечень», - зазначив Сидоренко.

Зазначимо, що зі схожею ініціативою виступила російська «Новая газета» 15 серпня.

«Із сьогоднішнього дня ми підписуємо Олександра Лукашенка самопроголошеним президентом Білорусі. Цього разу білоруська влада не змогли навіть "правдоподібно" сфальсифікувати результати виборів. Наш дата-відділ з'ясував, що протоколів без намальованого результату залишається всього лише 17%. А після виключення тільки найгрубіших фальсифікацій за Лукашенка залишається не більш 43% голосів. Погодьтеся, це дуже мало, щоб вважатися обраним президентом», - заявили у виданні.

Раніше НВ дозволило безкоштовно використовувати свою обкладинку з портретом «кривавого Лукашенка».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY