Поліція закликала медіа бути обережними під час акцій у Києві

Поліція закликала медіа бути обережними під час акцій у Києві

17 Червня 2020
1601

Поліція закликала медіа бути обережними під час акцій у Києві

1601
Під Офісом президента зібралися прихильники та противники Анатолія Шарія.
Поліція закликала медіа бути обережними під час акцій у Києві
Поліція закликала медіа бути обережними під час акцій у Києві

Національна поліція закликала працівників ЗМІ бути обережними під час висвітлення акцій протесту в Києві, у небезпечних ситуацій правоохоронці просять звертатися до них по допомогу. Про це Нацполіція повідомила 17 березня.

«На вулиці Банковій заплановані масові заходи, учасники яких мають різні політичні вподобання. До охорони правопорядку заступили поліцейські та нацгвардійці. Ми не виключаємо, що учасники заходів можуть вдаватися до заздалегідь спланованих агресивних дій. Тому звертаємося до всіх із проханням дотримуватися вимог чинного законодавства, діяти в правовому полі та реалізовувати своє право на зібрання виключно мирним шляхом», – йдеться в повідомленні.

Політик та блогер Анатолій Шарій 17 березня зібрав під Офісом президента своїх прихильників, які вимагають «реакції вищого керівництва країни на численні побиття журналістів і свавілля поліції по відношенню до мирних громадян», про це повідомила пресслужба його партії.

Активісти «Демократичної Сокири» та «Руху ветеранів України», своєю чергою, теж прийшли на Банкову, щоб висловити своє ставлення до Анатолія Шарія та «для проведення моралізаторської бесіди на тему "Київ – українське місто"».

Як писав ДМ, «Шарий.net» повідомило, що 11 червня, біля будівлі Служби безпеки України, де Сергію Стерненку вручили підозру, активісти нібито напали на працівників видання. За їх словами, 12 червня під Шевченківським районним судом Києва, де керівнику громадської організації «Небайдужі» та блогеру Сергію Стерненку обирали запобіжний захід, активісти теж нібито побили одного працівника видання, а іншому – заважали знімати та вибили телефон з рук.  

15 червня, коли суд продовжив обирати запобіжний захід Сергію Стерненку, активісти поштовхалися із прихильниками політика та блогера Анатолія Шарія. Водночас видання «Шарий.net» написало про напад на своїх працівників – одному нібито «вдарили в камеру», іншому «вдарили у вухо».

Того ж дня знімальні групи телеканалів ZIK та NewsOne повідомили про перешкоджання з боку активістів. Кореспондентка ZIK Алла Жизневська розповіла, що активісти ввімкнули гучномовці та викрикували різні гасла під час включення. Кореспондент NewsOne Богдан Амінов сказав, що протестувальники завадили прямому включенню.

Поліція повідомила, що біля Шевченківського суду затримала п’ятьох осіб, які завжали журналістам. За даними блогера Павла Островського, поліцейські затримали Миколу Виговського, Віталія Овчаренка, Антона Коваленка, Андрія Мартиненка. Крім того, як написала народна депутатка Ольга Стефанішина, поліція застосувала силу до низки протестувальників, серед яких – народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин та колишня журналістка, дівчина Сергія Стерненка Наталія Усатенко. Згодом затриманих відпустили. 

Фото: Мазилюк Назарій / Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду