detector.media
08.05.2020 13:21
Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ
Кабмін ніколи не встановлював обмеження щодо роботи ЗМІ, які зняв – юрист ІМІ
Уряд раніше «дозволив відновити роботу» журналістів на вулицях та в органах держвлади з 11 травня.

Кабінет Міністрів України ніколи не встановлював обмеження щодо здійснення зйомок, роботи редакцій та журналістів, які скасував своєю поставною №343 від 4 травня. Про це повідомив юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров.

У пункті 8 низки постанов уряду про карантин передбачалися обмеження роботи закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім певних виключень.

«Проте цей пункт не містить і не містив жодних обмежень діяльності журналістів і редакцій. Тому не зовсім зрозуміло, що мав на увазі уряд, вносячи "послаблення карантину" для журналістів. Можливо, тепер можуть проводитись зйомки з прийманням відвідувачів і в розважальних центрах чи створюватись якісь інші можливості – складно про це сказати. Головне пам’ятати, що обмеження щодо журналістів, які "знімаються" урядом в постанові 343 – ніколи урядом не встановлювались», – говорить пан Сафаров.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 4 травня продовжив дію карантину в Україні до 22 травня, однак з 11 травня дозволив розпочати зняття перших обмежень і перейти до концепції адаптивного карантину. З 11 травня в Україні дозволили відновити роботу журналістів на вулицях та в органах держвлади. Також послабили карантин для точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань, а також телерадіоорганізацій та інших суб’єктів у сфері масової інформації, які забезпечують роботу ЗМІ та доставку контенту до телеглядача (провайдерів програмної послуги, операторів телекомунікацій, що забезпечують розповсюдження сигналу телебачення та радіомовлення), інших виробників аудіовізуального контенту.

Фото: ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY