Речниця Єрмака збирає від журналістів пропозиції щодо можливого формату брифінгів глави ОПУ

Речниця Єрмака збирає від журналістів пропозиції щодо можливого формату брифінгів глави ОПУ

1 Квітня 2020
2231

Речниця Єрмака збирає від журналістів пропозиції щодо можливого формату брифінгів глави ОПУ

2231
Брифінги керівника Офісу президента планують проводити регулярно.
Речниця Єрмака збирає від журналістів пропозиції щодо можливого формату брифінгів глави ОПУ
Речниця Єрмака збирає від журналістів пропозиції щодо можливого формату брифінгів глави ОПУ

Прессекретарка керівника ОПУ Даша Зарівна закликала журналістів надати пропозиції та рекомендації щодо можливого формату спілкування Андрія Єрмака з медіа в майбутньому. Про це вона написала 31 березня на своїй сторінці в Facebook.

Зазначимо, що Андрій Єрмак 31 березня провів онлайн-брифінг на фейсбук-сторінці ОПУ. Перед початком трансляції протягом двох годин у коментарях збирали питання від ЗМІ.

Проте журналісти розкритикували цей брифінг, зокрема – його формат. Журналіст Bihus.info Данило Мокрик повідомив, що попри велику кількість питань пан Єрмак відповів лише на чотири. Співредактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко, своєю чергою, поскаржився, що на його питання не відповіли, «хоча воно було одним з топових за популярністю на сторінці ОПУ, і було поставлене без запізнень».

Журналістка НВ Крістіна Бердинських назвала формат брифінгу «невдалим». «Це онлайн звернення до народу, але точно не брифінг. Тому що за 40 хвилин прозвучало лише 4 запитання (якщо я не помиляюся) і те, на запитання, про реакцію президента на скандал за участі брата голови ОП ми так і не почули відповіді. До цього, Офіс президента 2 години у фейсбуці збирав запитання, отримав 500 коментарів під постом, щоб обрати лише 4 запитання, на одне з яких ми так і не почули відповіді. Вважаю такий формат дуже невдалим, – написала вона в Facebook.

Даша Зарівна розповіла, що обирала запитання згідно з ключовими темами. «На жаль, за сорок хвилин фізично неможливо відповісти на всі запитання. Деякі з тих, на які відповісти не встигли, переносимо на наступний брифінг. Вони не залишаться без відповіді», – сказала вона.

За її словами, такі брифінгу планують проводити регулярно.

«Моє головне завдання – забезпечити комунікацію керівника Офісу президента з представниками ЗМІ. Тому я дуже хочу, щоб онлайн-брифінги в умовах епідемії коронавірусу проводились в форматі, який буде зручним для медіа. До того ж, вважаю доцільним проводити такі брифінги керівника Офісу на регулярній основі і починаючи з цього тижня ми зробимо це постійною практикою», – додала вона.

Пані Зарівна запропонувала журналістам обговорити, у якому форматі ці онлайн-брифінги проводити надалі.

«Мені щиро хочеться зробити формат зручним для журналістів, тому я радо вислухаю ваші пропозиції стосовно того, як його покращити. Але давайте, будь ласка, зосередимось на конструктивних пропозиціях», – пояснила вона.

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Єрмак 31 березня провів онлайн-брифінг для журналістів на сторінці ОПУ в Facebook. Поставити запитання представники ЗМІ могли протягом двох годин до початку трансляції, у коментарях до анонсу. Зокрема, свої питання пану Єрмаку вже поставили журналісти проєкту Вihus.info, видання «Європейська правд», газети Kyiv Post, журналу НВ, видання «Українська правда», програми «Факти Тижня» (телеканал ICTV), телеканалу «Дом», 5-го каналу, агентства «Інтерфакс-Україна» тощо.

Фото: Офіс президента / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2231
Читайте також
31.03.2020 17:46
Борис Бахтєєв
0
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
1486 дн. тому
Брифінг, що бідбувся 31.03.2020 це породія на спілкування влади з журналістами!! Це сором влади! Бла бла бла корупціонера, це лапша на вухи... Він думає що усі ми дурні??!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду