В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP

В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP

6 Березня 2020
1221

В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP

1221
В Іраку 21 лютого 2020 року поліцейські стріляли гумовими кулями в іракського фотографа французького інформаційного агентства Agence France-Presse Ахмада аль-Рубая, який висвітлював сутички між протестувальниками та поліцією в Багдаді. Унаслідок нападу він отримав поранення спини, ніг та правого плеча.
В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP
В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP

Про це 5 березня повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).  

В Іраку з жовтня тривають антиурядові протести. Ахмад аль-Рубай висвітлював сутички між протестуючими та поліцією, коли на нього напали. «Я намагався втекти, але офіцер стріляв безпосередньо в мене, хоча було зрозуміло, що я фотожурналіст, тому що я носив фотоапарат та фототехніку», – розповів він CPJ.

Протестуючі винесли його з місця події та відвезли до медичного намету. У наметі парамедики сказали, що фотографу треба їхати до найближчої лікарні для обстеження та лікування. У громадській лікарні, де Ахмада аль-Рубая прийняли та обстежили, лікар сказав йому, що в нього ще чотири кулі в ногах та одна в плечі. Фотографу 28 лютого провели операцію із видалення куль.

На фото Ахмад аль-Рубай / Facebook 

За даними CPJ, щонайменше п'ять журналістів загинули від початку протестів.

Нагадаємо, в Іраку 10 січня 2020 року невідомі застрелили репортера іракського телеканалу Dijlah TV Ахмада Абдельсамада (Ahmad Abdelsamad) та оператора каналу Сафаа Галі (Safaa Ghali), які висвітлювали антиурядові протесту в південно-східному місті Басра.

Фото: CPJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду