detector.media
06.03.2020 11:50
В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP
В Іраку поліція стріляла гумовими кулями в фотографа AFP
В Іраку 21 лютого 2020 року поліцейські стріляли гумовими кулями в іракського фотографа французького інформаційного агентства Agence France-Presse Ахмада аль-Рубая, який висвітлював сутички між протестувальниками та поліцією в Багдаді. Унаслідок нападу він отримав поранення спини, ніг та правого плеча.

Про це 5 березня повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).  

В Іраку з жовтня тривають антиурядові протести. Ахмад аль-Рубай висвітлював сутички між протестуючими та поліцією, коли на нього напали. «Я намагався втекти, але офіцер стріляв безпосередньо в мене, хоча було зрозуміло, що я фотожурналіст, тому що я носив фотоапарат та фототехніку», – розповів він CPJ.

Протестуючі винесли його з місця події та відвезли до медичного намету. У наметі парамедики сказали, що фотографу треба їхати до найближчої лікарні для обстеження та лікування. У громадській лікарні, де Ахмада аль-Рубая прийняли та обстежили, лікар сказав йому, що в нього ще чотири кулі в ногах та одна в плечі. Фотографу 28 лютого провели операцію із видалення куль.

На фото Ахмад аль-Рубай / Facebook 

За даними CPJ, щонайменше п'ять журналістів загинули від початку протестів.

Нагадаємо, в Іраку 10 січня 2020 року невідомі застрелили репортера іракського телеканалу Dijlah TV Ахмада Абдельсамада (Ahmad Abdelsamad) та оператора каналу Сафаа Галі (Safaa Ghali), які висвітлювали антиурядові протесту в південно-східному місті Басра.

Фото: CPJ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY