Washington Post відсторонив журналістку за твіт про загиблого Кобі Браянта та зґвалтування

Washington Post відсторонив журналістку за твіт про загиблого Кобі Браянта та зґвалтування

28 Січня 2020
2601

Washington Post відсторонив журналістку за твіт про загиблого Кобі Браянта та зґвалтування

2601
Політична репортерка Феліція Сонмез зробила допис із посиланням на статтю про обвинувачення відомого американського баскетболіста Кобі Браянта у зґвалтуванні. Це було зроблено через кілька годин після його смерті внаслідок падіння гелікоптера.
Washington Post відсторонив журналістку за твіт про загиблого Кобі Браянта та зґвалтування
Washington Post відсторонив журналістку за твіт про загиблого Кобі Браянта та зґвалтування

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що твіт журналістки викликав обурення у соцмережах та «підірвав роботу» її колег.

У статті 2016 року, на яку вона послалась у соцмережі, розповідається про звинувачення в зґвалтуванні на адресу Кобі Браянта з боку 19-річної працівниці готелю, який баскетболіст відвідав у 2003 році. Тоді звинувачення були зняті, оскільки жінка відмовилася давати свідчення. Баскетболіст зізнався, що мав сексуальні стосунки з нею, але стверджував, що вона була згодна. Пізніше він вибачився та визнав, що жінка не давала своєї згоди.

За словами журналістки Феліції Сонмез, після публікації твіту вона отримала погрози зґвалтування та вбивства. Крім того, у мережі оприлюднили її домашню адресу, тому журналістці довелось ночувати в готелі.

У Washington Post зазначили, що пані Сонмез перебуває в оплачуваній відпустці, поки менеджмент розглядає цей епізод.

Сама журналістка пояснила свій вчинок тим, що звинувачення в насильстві є вагомою частиною біографії загиблого баскетболіста. За її словами, родини постраждалих від сексуального насильства підтримали її дії.

«Це демонструє тим, хто пережив насильство, що ми бачимо їх і чуємо, і вони не ігноруються», - зазначила журналістка. Вона й сама раніше стала жертвою сексуального насильства.

Свій твіт Феліція Сонмез наразі видалила. Водночас профспілка виступила проти її відсторонення. 

«Втрата такого кумира та багатьох інших життів - це трагедія. Але ми вважаємо, що наша обов'язком новинарів є розповідати суспільству всю правду так, як ми її знаємо - про популярні та непопулярні моменти своєчасно та несвоєчасно», - йдеться в заяві.

Як відомо, гелікоптер із Кобі Браянтом впав в горах біля міста Калабасас у США. На борту перебували 9 осіб, у тому числі 13-річна дочка баскетболіста, всі вони загинули.

Браянт протягом всієї кар'єри з 1996 по 2016 рік виступав за команду «Лейкерс». За цей час він п'ять разів вигравав чемпіонські титули НБА і двічі ставав переможцем Олімпіади - у 2008 та 2012 роках, також встановив ряд особистих рекордів. Займає четверте місце у списку кращих снайперів ліги.

Раніше повідомлялось, що у BBC хочуть заборонити своїм журналістам писати у Twitter.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду