В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle

В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle

23 Квітня 2020
1474

В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle

1474
В Індії кіберполіція 21 квітня розпочала розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle, нині позаштатного оглядача Говхара Гелані через його публікації в соціальних мережах.
В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle
В Індії розпочали розслідування проти колишнього кореспондента Deutsche Welle

Про це 22 квітня повідомив Комітет захисту журналістів.

Сам журналіст розповів, що не отримав жодної копії скарги, а про розслідування дізнався з  публікацій у ЗМІ.

Поліція повідомила, що діяльність журналіста «шкодить національній цілісності, суверенітету та безпеці Індії», а його повідомлення – «прославляють тероризм». Проте жодних прикладів таких публікацій правоохоронці не навели.

Крім того, поліція 19 квітня розпочала розслідування щодо роботи позаштатного фотожурналіста Масрата Захра та репортера Пеерзада Ашіка. Раніше, у лютому 2020 року, трьох журналістів викликали на допит через їхню діяльності в соціальних мережах.

Комітет захисту журналістів закликав владу Індії припинити переслідування журналістів.

«Журналісти не є терористами, і поліція в Джамму та Кашмірі повинна припинити ставитися до них як до таких. Влада повинна негайно припинити свої розслідування щодо Говхара Гелані, Масрата Захра та Пеерзада Ашіка, і дозволити всім працювати вільно і без переслідувань», – заявила старша кореспондентка CPJ по Азії Алія Іфтіхар.

Нагадаємо, 5 серпня 2019 року стало відомо, що Індія скасувала автономний статус Кашміру. Уряд планував розділити штат на дві федеральні території, що складаються з Джамму і Кашміру та буддистського регіону Ладакх. Кашмір розділений між Індією і Пакистаном, проте обидві країни претендують на всю територію регіону. 

Після рішення уряду караїни, на тлі посилення політичної кризи в Кашмірі на декий час заблокували канали комунікації: швидкісний і мобільний інтернет, мобільний зв’язок різних компаній, стаціонарний зв’язку.

На фото Говхар Гелан

Фото: Gowhar Geelani / Twitter

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду