У Пакистані вбили журналістку

У Пакистані вбили журналістку

29 Листопада 2019
1387
29 Листопада 2019
18:39

У Пакистані вбили журналістку

1387
27-річну Урудж Ікбал застрелили, коли вона залишала офіс.
У Пакистані вбили журналістку
У Пакистані вбили журналістку

Про це пише видання ZMINA з посиланням на Dawn.

Інцидент стався 25 листопада в місті Лахора. Урудж Ікбал працювала журналісткою в місцевій газеті. Про вбивство правоохоронцям повідомив її брат. Рідні вбитої підозрюють у злочині її чоловіка, також журналіста. Проте поліція повідомляє, що офіційних звинувачень йому не висунуто. 

Пара одружилася кілька місяців тому. За словами рідних загиблої журналістки, чоловік нібито кривдив її, погрожував та вимагав, аби Урудж покинула свою роботу.

Рідні повідомляють, що вона зверталась до поліції і начебто через конфлікти переїхала з дому та мешкала в кімнаті у будівлі, де розташований офіс редакції. 

Правозахисниці з Коаліції жінок у журналістиці назвали вбивство показовим. 

«Цей випадок демонструє багатошарову небезпеку, з якою стикаються жінки-журналісти в багатьох країнах, Пакистан – одна з них. Жахливо бачити, як журналістку вбили лише за те, що вона не виконувала несправедливих вимог чоловіка», – заявили в організації. 

У коаліції також додали, що Урудж стала сьомою журналісткою, вбитою цього року у світі. 

Раніше повідомлялось, що у Мальті помилували одного з підозрюваних у вбивстві журналістки.

Фото: beyourownboss.pk

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду