На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти

На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти

4 Листопада 2019
3481
4 Листопада 2019
21:05

На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти

3481
Також серед претендентів - безробітний юрист, майстер лісу, культуролог, історики та інші.
На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти
На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти

Перелік осіб, які подали заявки на участь у конкурсі на посаду голови Українського інституту національної пам'яті, повідомило Національне агентство України з питань державної служби у відповідь на запит «Історичної правди».

1 листопада був останній день, коли можна було подати заявку на участь у конкурсі. Згідно документу, на цей день було зареєстровано 9 претендентів.

«Історична правда» оприлюднила перелік претендентів із відомостями про них із відкритих джерел. 

1. Христенко Стефан Володимирович - юрист за освітою, тимчасово безробітний. Працював за фахом у кількох компаніях. Зараз, згідно з декларацією, вивчає право у Копенгагені.

2. Руденко Сергій Борисович - кандидат культурології, фахівець з музейної справи. Доцент Київського Національного університету культури та мистецтв.

3. Коростишевський Сергій Аркадійович - співробітник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

4. Решетченко Дмитро Володимирович - кандидат історичних наук, до березня 2019 року - начальник відділу Центрального державного архіву зарубіжної україніки.

5. Шамайда Тарас Анатолійович - громадський діяч, автор «Історичної правди», згідно декларації - співробітник Управління справами Апарату Верховної Ради України.

6. Князев Надія Михайлівна - викладачка української мови, член Національної спілки журналістів.

7. Жижиян Петро Миколайович - редактор сайту «Сегодня».

8. Понипаляк Аліна Василівна - кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Національного музею історії України, авторка «Історичної правди».

9. Савченко Євгеній Олександрович - до звільнення в 2019 році - старший майстер лісу державного підприємства «Київський лісгосп».

Також видання повідомляє, що на конкурс подалися історики Олександр Алфьоров,та Артем Харченко, а також заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Василь Яблонський.

У Національному агентстві України з питань державної служби виданню спочатку повідомили, що уточнений список буде оприлюднений до кінця 4 листопада, пізніше пообіцяли актуалізувати перелік кандидатів 5 листопада.

Перший етап конкурсу - тестування на знання іноземної мови - має відбутися 7 листопада.

Нагадаємо, 18 вересня Володимира В'ятровича звільнили з посади голови Українського інституту національної пам'яті. За його словами, він отримав запевнення від прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що, незважаючи на зміну керівника, УІНП збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам’яті. Також будуть продовжені формат та напрямки роботи Інституту.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович брав участь у парламентських виборах від партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність». Проте до Верховної Ради не пройшов. 

4 жовтня 2019 Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Українського інституту національної пам’яті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3481
Читайте також
14.11.2017 13:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 873
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
1623 дн. тому
На конкурсі не хватає Вятровича. Усих в кого не має історичної освіти і діючої практик, не допускати до конкурсу. І основне кандидат не повинен бути москвофілом.
Сергей
1627 дн. тому
Нужно разогнать этот гадючник, а Вятровичу впаять пожизненное за разжигание межрегиональной ненависти в бытность руководителем оного!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду